Οι ύστατες προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης στον Τύπο

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι ύστατες προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης και οι πιέσεις της Ευρώπης.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή εκλογές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε νέα σύσκεψη καλεί σήμερα στις 14.00 ο Κάρολος Παπούλιας τους πολιτικούς αρχηγούς - πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου. Η χθεσινή συνάντηση των Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλου

και Φώτη Κουβέλη διήρκεσε μόλις μία ώρα και έτεξε το δίλημμα «κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή εκλογές» το πιθανότερο στις 17 Ιουνίου".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στήνουν κυβέρνηση έκτρωμα με υπουργούς υπάκουους υπαλλήλους της τρόικας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αμετανόητες οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν την χώρα στο μνημόνιο στήνουν στο παρασκήνιο νέα κυβέρνηση την οποία θα στελεχώσουν τεχνοκράτες υπάλληλοι των ξένων τοκογλύφων αδιαφορώντας για τη βούληση του λαού όπως εκφράστηκε στις εκλογές της Κυριακής αλλά και τις συνέπειες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές που θα έχει η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης από ένα έκτρωμα περιορισμένης διάρκειας και ευθύνης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τα πρακτικά της σύσκεψης των αρχηγών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "8 σελίδες με όλους τους διαλόγους λέξη προς λέξη. Πώς απέκρουσε ο («πρωτοετής») Τσίπρας την πολιορκία για να μπει στην κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας». Τι υποστήριξε ο Βενιζέλος για την ψήφο ανοχής (άρθρα 37, 84) που προβλέπει το Σύνταγμα. Τι του επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ για τους πολιτικούς συμβολισμούς που περιμένει ο λαός".

ΕΘΝΟΣ: "Τελευταία ευκαιρία για κυβέρνηση".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να στηρίξουν σχήμα το οποίο θα απαρτίζεται από τεχνοκράτες - προσωπικότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κινείται με βάση τη λογική της «απαγκίστρωσης» από το ενδεχόμενο συμμετοχής στην κυβέρνηση, καθώς επιλέγει το σενάριο διεξαγωγής νέας εκλογικής αναμέτρησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγιος Ταράσιος: «θα αναστηθεί ο άγιος βασιλεύς, για να βασιλέψει στην Κωνσταντινούπολη»!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Κωνσταντινούπολη είναι Ελληνική και πρωτεύουσα της Ελλάδας! Αυτή την αιώνια Αλήθεια την ξέρουμε όχι μόνο εμείς οι Ελληνες, μα και οι ίδιοι οι Τούρκοι. Και αυτός είναι ο λόγος που έχουνε τόσες πολλές παραδόσεις με νοσταλγία για την δική τους την πατρίδα, την Μογγολία, της οποίας τις «όμορφες» στέπες, τις ερήμους και τα τραχιά βουνά αφήσανε πριν αιώνες με τον σκοπό να έρθουνε εδώ για να μας ξεκληρίσουνε..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπουρλότο Καμμένου με τη «μη» πρότασή του!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την Κυριακή πρότεινε, με έγγραφο που επέδωσε στον Κ. Παπούλια, κυβέρνηση λίγων μηνών με ανοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αν συντρέχει κίνδυνος εθνικής ασφάλειας. Χθες, μετά τη δημοσιοποίηση του κειμένου, αρνήθηκε την ύπαρξή του και κατήγγειλε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για πλαστογραφία".

ΕΣΤΙΑ: "Πώς οδηγηθήκαμε στο σημερινό α
Keywords
Τυχαία Θέματα