Οι τράπεζες σώθηκαν. Η Ελλάδα σκλαβώθηκε

Μόνο όσοι βλέπουν κοντόφθαλμα τα πράγματα και δεν μπορούν να διαβάσουν πίσω από τις επίσημες ανακοινώσεις τι κρύβεται φορώντας τα κομματικά γυαλιά τους, πανηγυρίζουν σήμερα για την περίφημη συμφωνία των Βρυξελλών.

Ας είμαστε ρεαλιστές και προσγειωμένοι στην πραγματικότητα-χωρίς αυτό να σημαίνει μία στείρα αντιπολιτευτική διάθεση.

Το μεγάλο ζητούμενο στο θρίλερ των Βρυξελλών ήταν πώς θα γλυτώσουν τη ζημιά από το κούρεμα του

50% οι τράπεζες ( κυρίως της Γαλλίας) που είναι φορτωμένες με τα «τοξικά» ελληνικά ομόλογα. Εκεί ήταν ο πυρήνας του ζητήματος.

Η Ελλαδίτσα έτσι κι αλλιώς καταδικασμένη από τους μεγάλους είναι. Αφού μας στύψουν σαν λεμονόκουπες και μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε (από τον Ήλιο μας μέχρι την τελευταία παραλία) θα μας μεταλλάξουν πιθανά σε ένα ακόμα κρατίδιο της μεγάλης Γερμανίας ( κάτι σαν το κρατίδιο της Βάδης - Βυρτενβέργης).

Και εδώ τώρα είναι το δικό μας μεγάλο εθνικό και πατριωτικό πρόβλημα. Γιατί είτε «ομάδα τεχνοκρατικής βοήθειας» τους πουν είτε «τεχνικούς σύμβουλους» είτε «επόπτες χωρίς δυνατότητα υπογραφής», οι Γερμανοί ξανάρχονται στη χώρα μας και αυτή τη φορά όχι για να κάτσουν τέσσερα χρόνια όπως στον πόλεμο αλλά για 14, 24 και βλέπουμε.

Τι σημαίνει αυτό; Κάποιος Ράιχενμπαχ θα αποφασίζει από 'δω και πέρα π.χ. πόσα δημόσια νοσοκομεία θα έχουμε, πόσα σχολεία θα λειτουργούν π.χ. στη Θράκη, ποια φάρμακα θα δικαιούνται δωρεάν οι ασφαλισμένοι και ποια θα πληρώνουν, ποιοι θα παίρνουν δάνεια και ποιοι όχι από τις τράπεζες και σε ποιους θα πουλάμε τον εθνικό μας πλούτο και πόσο.

Πολλοί θα πούνε ότι όλα αυτά σημαίνουν και το τέλος για τα λαμόγια και τις βρωμιές τους για την Ελλάδα. Πόσο λάθος κάνουν...

Απλά τώρα οι Γερμανοί «γκαουλάιτερ» δεν θα είναι ψιλικατζήδες όπως οι δικοί μας π.χ. διευθυντές υπουργείων και ΔΕΚΟ που έπαιρναν και το κάτι τις τους για να διεκπεραιώσουν τη λαμογιά. Τώρα οι δουλείες θα είναι χοντρές και οι μίζες σε επίπεδο Siemens.

Εμένα όμως που δεν κάνω μπίζνες δεν με πονάει και τόσο αυτό. Εγώ τρελαίνομαι που θα με κυβερνάει ο κάθε Φον-φούφουτός που έχει πει και ο Πάγκαλος. Αδέλφια χάσαμε την πατρίδα...

Keywords
Τυχαία Θέματα