«Οι Σοσιαλδημοκράτες δεν εκβιάζονται» δηλώνει ο δήμαρχος Βιέννης

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον μέχρι τώρα εταίρο τους στην απερχόμενη αυστριακή κυβέρνηση "μεγάλου συνασπισμού", το συντηρητικό Λαικό Κόμμα, πως οι Αυστριακοί Σοσιαλδημοκράτες δεν εκβιάζονται, απηύθυνε σήμερα ο Μίχαελ Χόιπλ.

Θεωρούμενος ως ισχυρότερος πολιτικός των Σοσιαλδημοκρατών, ο υπαρχηγός τους, δήμαρχος και κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μίχαελ Χόιπλ, ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής

πρόσθεσε πως υπάρχουν δύο δυνατότητες. Ή τα δύο μεγαλύτερα κόμματα -Σοσιαλδημοκρατικό και Λαϊκό- να συζητήσουν σοβαρά και να επεξεργαστούν ένα κοινό πρόγραμμα για ανανέωση της κυβερνητικής τους συνεργασίας ή το Λαϊκό Κόμμα να τραβήξει το δρόμο του, υλοποιώντας την απειλή του να προχωρήσει σε κυβερνητικό συνασπισμό με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων και ένα τρίτο κόμμα που του είναι απαραίτητο για να υπάρξει πλειοψηφία εδρών.
Ο ίδιος θεωρεί ως ρεαλιστική εναλλακτική επιλογή για τους Σοσιαλδημοκράτες το δρόμο στην αντιπολίτευση, στην περίπτωση που δεν είναι δυνατός ένας εκ νέου "μεγάλος συνασπισμός" με το Λαϊκό Κόμμα, αν αυτό επαναλάβει την τακτική του μετά τις εκλογές του 1999.

Στην ίδια συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο Μίχαελ Χόιπλ, ο οποίος είναι, από το 1994 μέχρι σήμερα, δήμαρχος και κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης (σ.σ. ένα από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας), ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στη Βιέννη το 2015, εφόσον το επιτρέπει η υγεία του και ο ίδιος μπορεί να προσφέρει "το 100%" των δυνάμεών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα