Οι Πόντιοι εγκαταλείπουν την Κύπρο

Η κρίση έχει πλήξει για τα καλά την Κύπρο, εξαναγκάζοντας τους Πόντιους ομογενείς, που χάνουν τις δουλειές τους ο ένας μετά τον άλλον, να φύγουν για άλλες πολιτείες.

Στην Πάφο, όπου συγκροτήθηκε μια μεγάλη κοινότητα ομογενών, ολοένα και περισσότεροι Πόντιοι φεύγουν εκτός Κύπρου, όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος τους στην πόλη, Ραούλ Τσαχίδης, τονίζοντας συνάμα πως «σχεδόν οι μισοί Πόντιοι που διέμεναν εδώ

και χρόνια στην Πάφο έχουν εγκαταλείψει πλέον την πόλη, εξαιτίας της πρωτοφανούς κρίσης που τη μαστίζει...

Πολλοί εξ αυτών έχουν εγκαταλείψει και την Κύπρο προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης, ενώ κάποιοι έχουν μετακινηθεί σε άλλες πόλεις όπου βρίσκουν σχετικά ευκολότερα δουλειά. Η κατάσταση είναι τόσο τραγική, που πολυμελείς οικογένειες Ποντίων της Πάφου δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράσουν τα βασικά για τη διατροφή τους, ενώ σχεδόν όλες οι οικογένειες στην Πάφο έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο».

Το πρόβλημα είναι μεγάλο, αν αντιληφθεί κανείς ότι την ώρα που η Κύπρος αιμορραγεί, οι Τούρκοι συνεχίζουν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου τον εποικισμό στα κατεχόμενα, αλλοιώνοντας συνεχώς τον πληθυσμό του νησιού.

ΠΗΓΗ Ελεύθερος Κόσμος

Keywords
Τυχαία Θέματα