Οι πολιτικοί της Ευρώπης απαγορεύουν κινητά σε κλειστές συνεδριάσεις

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο Ντι Ρούπο απαγόρευσε στα μέλη της κυβέρνησής του να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των κλειστών συνεδριάσεων.

Επιπλέον, οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Γαλλίας και της Ολλανδίας είναι υποχρεωμένοι να αντικαταστήσουν τα συμβατικά κινητά τηλέφωνα από συσκευές με πρόγραμμα κρυπτογράφησης κλήσεων. Οι Αρχές της Γερμανίας μελετούν τη δυνατότητα δημιουργίας ειδικού λογισμικού για την προστασία των τηλεφωνικών συνομιλιών των δημόσιων υπαλλήλων της χώρας.

Τα μέτρα αυτά είναι

εξαιρετικά επίκαιρα ακόμα και γιατί οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν έμμεσα ότι δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν εντελώς την παρακολούθηση των συμμάχων τους, - είπε ο διευθυντής του προγράμματος προστασίας των συνομιλιών, ειδικός στα ζητήματα της ασφάλειας των πληροφοριών Ολέγκ Ντεμίντοφ.

Εξάλλου, όπως επισημαίνουν πολλοί εμπειρογνώμονες, η συνεργασία των Αμερικανών προγραμματιστών, που ασχολούνται με τη δημιουργία λογισμικών κρυπτογράφησης, με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας τους, είχαν εκθέσει σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Είχαν βλάψει τη φήμη τόσο μεμονωμένων εργαστηρίων και Ινστιτούτων των ΗΠΑ, όσο και των περισσότερων εταιρειών που εργάζονται στον τομέα της πληροφορικής τεχνολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα