Οι περικοπές στο εφάπαξ στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι περικοπές που προγραμματίζονται στο εφάπαξ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κόλαση και η ποδοσφαιρική Ελλάδα!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τη γύμνια του κράτους φανερώνουν οι φωτογραφίες των «πολεμοφοδίων» που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, χωρίς ούτε καν να σκεφθεί τις ευθύνες της, από το βομβαρδισμένο Ολυμπιακό

Στάδιο, μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Χρεοκοπία μέχρι το 2013 και νέο κούρεμα του δημοσίου χρέους κατά 70%".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο της ελβετικής τράπεζας UBS με τίτλο «η συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας, η πρώτη μιας αλληλουχίας»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κόβουν εφάπαξ σε 60.000 εν αναμονή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "από 20% ως 40% κόβεται το εφάπαξ σε 60.000 δικαιούχους των ετών 2010 και 2011 στα ταμεία ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΤΕΑΠΑΣΑ, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΠΔΥ και ΤΑΠΙΤ. Το υπουργείο Εργασίας ζητά εδώ και τώρα από τα παραπάνω ταμεία που χορηγούν εφάπαξ, ακριβή λίστα των δικαιούχων για να προχωρήσει σε μειώσεις που τις... βαφτίζει αναπροσαρμογές".

ΕΘΝΟΣ: "Τελεσίγραφο στα Ταμεία για το εφάπαξ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέες περικοπές στα εφάπαξ προγραμματίζονται με ταχύτατες διαδικασίες. Θα κυμαίνονται από 10% έως 30%. Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων έστειλε τελεσιγραφικού χαρακτήρα έγγραφο σε 7 Ταμεία. Ζητεί στοιχεία για να προχωρήσουν οι αναπροσαρμογές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Υπό εξέταση ο Παπανδρέου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δύο απλοί Πολίτες, η Ολγα και η Τάνυα-Μαρία Γεριτσίδου, με μόνη την επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος εξαναγκάζουν την κινητοποίηση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης κατά πολιτικών και κυβερνήσεων που έχουν το θράσος να αυτοπαρουσιάζονται ως υπεράνω του Νόμου και παντοδύναμοι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σε μεγάλη κατηφόρα οι μισθοί έως το 2014".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι Έλληνες έχουν χάσει το 15,5% των εισοδημάτων τους τη διετία 2010-2011 και προβλέπεται ότι θα χάσουν ακόμα 10% το 2012. Οι απώλειες θα συνεχιστούν και το 2013. Έπεσαν στη μαύρη τρύπα της ύφεσης οι αυξήσεις φόρων της διετίας. Στο «κόκκινο» 1 στα 7 στεγαστικά δάνεια".

ΕΣΤΙΑ: "Πώς καταστρέφεται μία οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η παγκόσμιος οικονομική ιστορία έχει καταδείξει ότι ο πλούτος δημιουργείται από κυβερνήσεις που ακολουθούν φιλελεύθερη οικονομική πολιτική. Αντίθετα, οι κυβερνήσεις που ακολουθούν σοσιαλιστική πολιτική δεν δημιουργούν πλούτο. Απλώς διανέμουν τον υπάρχοντα".

Η ΑΥΓΗ: "Ακρωτηριάζουν 40% το Δημόσιο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μειώνονται κατά 40% οι υπηρεσίες των υπουργείων και των ΝΠΔΔ με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπο

Keywords
Τυχαία Θέματα