Οι όροι Σαμαρά για μεταβατική κυβέρνηση

Δυο όρους βάζει η ΝΔ για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, ζητώντας να είναι περιορισμένη όχι μόνο χρονικά αλλά και από πλευράς αρμοδιοτήτων.

Συγκεκριμένα τα στελέχη της Συγγρού ξεκαθαρίζουν πως χρονικώς η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να διαρκέσει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας και η εξασφάλιση της 6ης δόσης ενώ θα πρέπει να είναι περιορισμένη και με την έννοια ότι θα έχει μια και αποκλειστική αρμοδιότητα, δηλαδή την επικύρωση της συμφωνίας και την εξασφάλιση της 6ης δόσης.

«Αμέσως μετά, εκλογές!», λένε συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Όπως

εκτιμούν, σύμφωνα με τα αποδιδόμενα στη Μέρκελ, μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, πρέπει να έχουν λήξει οι εκκρεμότητες στην Ελλάδα, προκειμένου, αμέσως να πάμε σε εκλογές, αν όμως αυτό επιτευχθεί νωρίτερα, θα έλθουν νωρίτερα και οι εκλογές.

«Το ευκταίο είναι όλη αυτή η εκλογική εκκρεμότητα να έχει ολοκληρωθεί πριν τις γιορτές. Και αυτή είναι η δική μας επιδίωξη», σημειώνουν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, διευκρινίζοντας πως η κυβέρνηση αυτή δεν θα πρέπει να έχει καμία σχέση με συγκυβέρνηση κομμάτων, καμία σχέση, δηλαδή, με οικουμενική κυβέρνηση που ξέρουμε.

«Ως προς την ειδικότερη σύνθεσή της, αυτό - όπως είναι φυσικό - εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας», εξηγούν, διευκρινίζοντας πως σε αυτό το σχήμα δεν θα πρέπει να μετέχουν πολιτικά στελέχη κομμάτων και ασφαλώς όχι της Ν.Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα