Οι μικρές επιχειρήσεις ζητούν φοροαπαλλαγές,χαμηλά επιτόκια δανεισμού

Φοροαπαλλαγές, χαμηλά επιτόκια δανεισμού είναι τα βασικά μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να βοηθήσει τις μικρές και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της εταιρείας Regus, η εμπιστοσύνη στις μικρές επιχειρήσεις παρέμεινε σταθερή τόσο στις ώριμες όσο και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Συγκεκριμένα, πάνω από τρία τέταρτα (78%) των Ελλήνων συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν ότι είναι ικανοποιημένοι με τις στρατηγικές υποστήριξης της κυβέρνησης προς τις επιχειρήσεις.

Το ποσοστό των ελληνικών εταιρειών

που αναφέρουν αύξηση των εσόδων τους μειώθηκε κατά 22% από τον Απρίλιο του 2012 ενώ 17% λιγότερες επιχειρήσεις ανέφεραν αύξηση κερδών. Σημαντικές προκλήσεις για τις μικρές και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι ταμειακές ροές (81%), πωλήσεις (39%) και πληρωμές (35%)

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην Ελλάδα, τα επίπεδα εμπιστοσύνης μειώθηκαν, με το Δείκτη Επιχειρηματικής Εμπιστοσύνης (BCI) της εταιρείας Regus να σημειώνει πτώση 6 μονάδων (από 50 σε 44), σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012. Σημειώνεται ότι παρόλο που τα επίπεδα εμπιστοσύνης των Ελλήνων εμφανίζουν ανοδική τάση, εξακολουθούν να συγκαταλέγονται μεταξύ των χαμηλότερων.

Η εταιρεία Regus, έκανε έρευνα σε 92 χώρες .

Keywords
Τυχαία Θέματα