Οι εκλογές μάς δίνουν την ευκαιρία να επιλέξουμε

09:33 5/4/2012 - Πηγή: NewsBomb


Οι εκλογές του 2012 θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας την δεκαετία που διανύουμε.

του Νότη Μηταράκη

Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ, Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής

Είναι πλέον κοινά αποδεκτό ότι με τους χειρισμούς που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια η χώρα μας οδηγήθηκε στην πιο βαθιά και πολύπλευρη κρίση της σύγχρονης ιστορίας της.

Κρίση, οικονομική, κοινωνική αλλά και θεσμική.

Οι επικείμενες εκλογές μάς δίνουν την ευκαιρία να επιλέξουμε. Το «πού» και το «πώς» θα κινηθούμε ως χώρα τα επόμενα χρόνια.

Αν θα προχωρήσουμε με σχέδιο, υπευθυνότητα και σοβαρότητα ή αν θα αφήσουμε τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας να μας οδηγήσουν σε νέα ακόμα πιο επικίνδυνα μονοπάτια.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτά τα δύο χαμένα χρόνια –από το πρώτο μνημόνιο έως σήμερα- όχι μόνο απέφυγε τον εύκολο δρόμο των υποσχέσεων, αλλά επιβεβαιώθηκε σε όλες τις προβλέψεις της για τα τραγικά αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει το κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών. Γι' αυτό και δεν διστάσαμε να επωμιστούμε ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν όταν τέθηκε σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες, αλλά και τις δύσκολες επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε όμως και την μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε ολοκληρωτικά την εικόνα της χώρας μας. Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη. Εύκολος δρόμος για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν υπάρχει. Μόνο η σκληρή δουλειά μπορεί να μας φέρει πίσω την ελπίδα. Μόνο η συνέπεια και η υπευθυνότητα μπορεί να μας φέρει πίσω στον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

Στο ερώτημα αν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, εμείς λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ. Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μπορούμε να ενισχύσουμε την πραγματική οικονομία. Να ανοίξουμε τον δρόμο για νέες επενδύσεις. Να δημιουργήσουμε επιτέλους νέες θέσεις εργασίας. Να θωρακίσουμε την κοινωνία. Να προστατέψουμε τους πολίτες. Προτεραιότητες μας είναι η κοινωνική συνοχή, η ανάπτυξη και η ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα