Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Reuters

«O ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική πολιτική παράταξη που έχει τη δυνατότητα να επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές στην Ελλάδα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters.


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η Ελλάδα

χρειάζεται γενναίους ηγέτες που θα αξιοποιήσουν την λαϊκή οργή για την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Παράλληλα υποστήριξε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υλοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα καθώς «καθώς δεν είμαστε διεφθαρμένοι ή φθαρμένοι».

Ο κ. Τσίπρας, είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί θα αποτύχει, διότι βασίζεται σε «σπαταλημένες πολιτικές δυνάμεις», ενώ υποστήριξε πως «αργά ή γρήγορα» ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να κυβερνήσει.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αλεξικέραυνο έναντι της υπερβολικής πολιτικής πόλωσης που έλαβε χώρα προεκλογικά, δεδομένης της οργής των πολιτών προς τα παραδοσιακά κόμματα: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε σήμερα οι εναλλακτικές θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή», σχολίασε δηκτικά.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο Μνημόνιο, η καταγγελία του οποίου λειτούργησε ως βασικό προεκλογικό κάλεσμα στις τάξεις του κόμματος, ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως «αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε από την αρχή είναι ότι το σχέδιο διάσωσης δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να συνεχιστεί τώρα όλοι το καταλαβαίνουν αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα