Οι δικαστές αρνήθηκαν συνάντηση με την τρόικα

Την…πλάτη στο κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στη χώρα μας γύρισαν κάποιες Δικαστικές Ενώσεις και δικαστικοί υπάλληλοι, ενώ το ζήτημα έφτασε να τεθεί ακόμη και σε… ψηφοφορία.

Όλα άρχισαν όταν η γενική διευθύντρια της διεύθυνσης διοίκησης του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Διαμάντω Ζάβρα ενημέρωσε εγγράφως τις Δικαστικές Ενώσεις, τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών

και Πειραιώς, καθώς και την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ότι κλιμάκιο της τρόικας έχει εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί μαζί τους. Αντικείμενο των επαφών αυτών θα ήταν βέβαια το ακανθώδες θέμα της επιτάχυνσης της απονομής δικαιοσύνης που σχετίζεται με τις υποθέσεις μεγάλου φορολογικού αντικειμένου και με τις επενδύσεις.

Στην πρόσκληση της τρόικας δεν ανταποκρίθηκε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Καραβοκύρης ο οποίος πρότεινε αντιπροσωπεία από την Γεωργία Μαραγκού και το γενικό γραμματέας της Ένωσης τους Π. Παπίδα. Ο τελευταίος όμως δεν πήρε «το πράσινο φως» για να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της τρόικα. Σημειώνεται ότι η πρόταση της τρόικας απευθυνόταν προσωπικά στον ίδιο και όχι στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, κατά πλειοψηφία 5–2, δεν αποδέχθηκε την πρόταση της τρόικα για συνάντηση, ενώ το ίδιο έπραξε και η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

Τελικά, το κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε μόνο με αντιπροσωπείες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κατά τις συναντήσεις αυτές προτάθηκαν από την πλευρά των δικαστών λύσεις για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, την αναγκαιότητα ηλεκτρονικής κάλυψης των δικογραφιών, τη χορήγηση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους δικαστές κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα