Οι διαβουλεύσεις στο Eurogroup στις εφημερίδες

Οι διαβουλεύσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο Εurogrοup στις Βρυξέλλες, οι μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και η ανατροπή της εφεδρείας με προσωρινή απόφαση Πρωτοδικείου είναι τα θέματα που κυριαρχούν στις σημερινές εφημερίδες.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ολονύκτιο παζάρι για τη συμφωνία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ολονύκτια ήταν τα παζάρια για την επίτευξη της Συμφωνίας που απαιτούσε

η Ελληνική Κυβέρνηση, προοιωνίζονταν οι δηλώσεις των εταίρων και ευαγγελίζονταν τα διεθνή ΜΜΕ, στην ιστορικότερη για την ευρωπαϊκή ιστορία της χώρας, μαραθώνια συνεδρίαση του χθεσινού Eurogroup".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Χρεοκοπούν την Ελλάδα για να πληρωθούν τα CDS".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την Παρασκευή 23 Μαρτίου ορίζουν τα διευθυντήρια αμερικανικών χρηματοπιστωτικών κολοσσών - εκδοτών ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) ως ημέρα που η Ελλάδα θα κηρυχθεί -με ομοβροντία ανακοινώσεων από τους οίκους αξιολόγησης- σε κατάσταση ασύντακτης χρεοκοπίας, σύμφωνα με μυστική έκθεση, η αποκάλυψη της οποίας προκαλεί παγκόσμιο πάταγο".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "130 δισ. με αλυσίδες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με βαριές αλυσίδες για τη χώρα συνοδεύεται το νέο δάνειο των 130 δισ. ευρώ των Ευρωπαίων «φίλων» μας. Στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που βρισκόταν σε εξέλιξη τις πρώτες πρωινές ώρες, η χώρα μας «δενόταν χειροπόδαρα» με εξαιρετικά επαχθείς όρους, προκειμένου να της δοθεί το νέο δάνειο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα:«Τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι έτοιμα»! Και... «περιμένουν το σύνθημα»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες μορφές της πίστης μας, του οποίου επίσης ο Λόγος είναι άκρως επίκαιρος και προβλεπτικός, είναι ο περίφημος Εφραίμ της Αριζόνα των ΗΠΑ".

ΕΣΤΙΑ: "Τώρα αρχίζει ο αγώνας δρόμου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Ελλάς έχει την ευκαιρία να σωθή. Παρ΄ότι το ζήτημα παρέμεινε ανοικτό μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, από νωρίς το βράδυ είχε διαφανή ότι η έκβασις της κρισίμου συσκέψεως στις Βρυξέλλες θα ήταν θετική".

Η ΑΥΓΗ: "Μισθοί πείνας με υπουργική απόφαση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η μείωση των κατώτατων μισθών κατά 20% ήταν μόνο η αρχή. Οι μειώσεις στους μισθούς θα ξεπεράσουν το 40% για τουλάχιστον 2,5 εκατ. μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, καθώς καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η Εθνική Γενική συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή το μεταπολεμικό θεμέλιο του εργατικού δικαίου".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ανατροπή της εφεδρείας από τη Δικαιοσύνη".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στον αέρα είναι οι απολύσεις μέσω της εργασιακής εφεδρείας αλλά και των συγχωνεύσεων Οργανισμών, καθώς η Δικαιοσύνη εντοπίζει σε πρώτη φάση παραβάσεις νόμων, κοινοτικών οδηγιών και άρθρων του Συντάγματος".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πιέσεις για μεγαλύτερο «κούρεμα»".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "«Κούρεμα» της αξίας των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους κατά 53,5% τουλάχιστον αντί 50% που προβλεπόταν αρχικά ήταν έτοιμοι να

Keywords
Τυχαία Θέματα