Οι διαπραγματεύσεις για το PSI στις εφημερίδες

Τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο είναι οι διαπραγματεύσεις για το PSI, η διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος και η κατάρρευση της συνοχής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σε έναν μήνα οι πρώτες 15.000 προσλήψεις ανέργων στους Δήμους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεκινούν σε ένα μήνα οι πρώτες 15.000 προσλήψεις ανέργων στους Δήμους, για έργα αυτεπιστασίας (συντήρηση υποδομών, κ.α.). Σε σύνολο 1 εκατ. ανέργων θα βρει

δουλειά μόλις το 1,5% με μισθό 770 ευρώ και μόνο για πέντε μήνες!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "χθες, η πρόβλεψη της «Α», ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει στην επόμενη κάλπη να καταπέσει στη θέση του πέμπτη κόμματος, επαληθεύτηκε από γκάλοπ της VPRC (για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα»), βάσει του οποίου ίσα που καταφέρνει να περάσει το 10%".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βούτηξε απ΄το μπαλκόνι ο κουμπάρος του «αρχηγού»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τρίτωσαν τα θύματα που σέρνει πίσω της η Κόζα Νόστρα των εκβιασμών και του θανάτου με κύκλο αίματος που σχηματίζει μακάβριο χορό. Η αυτοκτονία του 58χρονου επιχειρηματία Αντώνη Αυγερινού, κουμπάρου του «ντον» της εγκληματικής ομάδας Μάρκου Καραμπέρη, πριν ακόμη καταλαγιάσει η σκόνη των αποκαλύψεων, βάζει την έρευνα σε νέα μονοπάτια".

ΕΘΝΟΣ: "Τελεσίγραφο Παπαδήμου στα κόμματα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασιστικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος μετά τις φυγόκεντρες τάσεις που εκδηλώθηκαν στη Βουλή. Απευθύνει τελεσίγραφο στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Επισημαίνει την ανάγκη αυξημένης πλειοψηφίας στα κρίσιμα νομοσχέδια που έρχονται και στη νέα δανειακή σύμβαση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Οικονομικός Καρκίνος στην Ευρώπη φέρνει την... «Αποκάλυψη» στον Κόσμο!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα πάντα πλέον τα όσα συμβαίνουν πάνω στον πλανήτη Γη συντείνουν στο συμπέρασμα ότι είναι πλέον θέμα λίγων μηνών (ή και... εβδομάδων ακόμα!) το φοβερό εκείνο γεγονός, μετά από το οποίο θα γείρει η παγκόσμια «πλάστιγγα» και θα αρχίσουν πια να εκτυλίσσονται συμβάντα κοσμοϊστορικής σημασίας!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπιλιάρδο του ΠΑΣΟΚ στην πλάτη του Παπαδήμου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ο Λοβέρδος χρεώνει στον Βενιζέλο την καταψήφιση του άρθρου 29 για την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων. Το περιβάλλον Παπανδρέου στηρίζει την καταψήφιση και κατηγορεί Λοβέρδο και Μαξίμου για κοινοβουλευτικό τσαμπουκά. Όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί κατηγορούν τον Παπανδρέου ότι στην πράξη υπονομεύει την κυβέρνηση".

ΕΣΤΙΑ: "Οι αδιάβαστοι υπουργοί".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κανόνας είναι δυστυχώς αυτό που περιέγραψε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Οι περισσότεροι υπουργοί είναι «αδιάβαστοι». Ψηφίζουν νομοσχέδια, διατάξεις και τροπολογίες χωρίς να έχουν ιδέα του τι ψηφίζουν. Απλώς εμπιστεύονται τον αρμόδιο υπουργό που τα έχει εισηγηθή.

Keywords
Τυχαία Θέματα