Οι αλλαγές στις συντάξεις και το ΦΠΑ

Ποια θέματα κυριαρχούν στο σημερινό Τύπο; Οι επικείμενες αλλαγές στις συντάξεις από 1η Ιανουαρίου του 2012, η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ για τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τα σενάρια για εκλογές.



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ

ΤΥΠΟΣ: "Αναζητούν προσχήματα να αναβάλουν τις εκλογές!...".
Η εφημερίδα γράφει ότι "δημοσκοπήσεις που προκαλούν εύλογα ερωτηματικά ως προς το τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν είδαν το φως της δημοσιότητας. Τα αποτελέσματα που δίδονται αλληλοσυγκρούονται, σε σημείο που η μία δημοσκόπηση να ακυρώνει την άλλη".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκλογές εδώ και τώρα για να γλιτώσει η χώρα από την καταστροφή".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η χώρα βουλιάζει κάθε μέρα και πιο βαθιά στην ύφεση. Η πραγματική οικονομία σβήνει τις μηχανές καθώς δεν αντέχει άλλο την παρατεταμένη αβεβαιότητα και την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την υπέρβαση της κρίσης. Η Ελλάδα έχει ανάγκη άμεσα ακόμη και αμέσως μετά τις γιορτές από εκλογές, οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία στο λαό να αποφασίσει τι θέλει και θα ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μαύρο καθεστώς".
Η εφημερίδα γράφει "βήμα βήμα εξελίσσονται τα σχέδια... πολιτικής ανωμαλίας και εκτροπής μπροστά στον τρόμο που δημιουργεί στη διαπλοκή και στα συμφέροντα (ντόπια και ξένα) η προσφυγή στην κάλπη".

ΕΘΝΟΣ: "Σε 5 δόσεις το χαράτσι στα ακίνητα το 2012".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε πέντε ισόποσες δόσεις θα καταβληθεί το χαράτσι στα ακίνητα το 2012. Το πρώτο «μπουγιουρντί» από τη ΔΕΗ θα έλθει με τον λογαριασμό του Απριλίου και το πέμπτο με αυτόν του Ιανουαρίου του 2013. Οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ θα κρίνουν τις ενστάσεις των πολιτών καθώς εγκαταλείφθηκε η ιδέα για τη δημιουργία τριμελών επιτροπών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο παπα-Στέφανος Σέρβος για τις 7 σφραγίδες της Αποκάλυψης".
Η εφημερίδα σημειώνει "τι έχει κατά καιρούς πει ή συγγράψει σχετικά με την εσχατολογική διάσταση της ορθόδοξης παράδοσής μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νέα απειλή για τις συντάξεις".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα επιδρομή στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Οριστικοποιείται και θα επιβληθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2012, ακόμη και αν ψηφιστεί αργότερα, η σφαγή των επικουρικών κατά 15% έως 40% ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αύξηση ορίων ηλικίας για μηχανικούς, δικηγόρους, γιατρούς".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Σαρωτικές αλλαγές στη συνταξιοδότηση των επαγγελματιών από την 1η Ιανουαρίου. Τουλάχιστον 2 χρόνια πρόσθετης εργασίας για πλήρη σύνταξη".

ΕΣΤΙΑ: "Να τεθούν εθνικοί στόχοι. Με δέσμευση των κομμάτων για τήρησή τους".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κατάστασις στην χώρα μας μπορεί κάλλιστα να αναστραφεί. Παρά το γεγονός ότι την Κυβέρνηση Παπαδήμου υποτίθεται ότι στηρίζουν τρία κόμματα -τα οποία διαθέτουν συνολικώς πάνω από 250 έδρες στην Βουλή- δεν έχουν τεθεί συγκεκριμένοι εθνικοί στόχοι και δέσμευσις των κομμάτων για την τήρησή τους".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επικουρικές: Μειώνονται από 20 έως 50% και

Keywords
Τυχαία Θέματα