Ομπάμα: Ήρθε η ώρα να φύγει ο Άσαντ

Έτοιμος να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσει τις σφαγές στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ενώ πρόσθεσε ότι αισθάνεται "ενθαρρυμένος" από την ενότητα της διεθνούς κοινότητας.

«Πρέπει να πω ότι όλοι όσοι έχουμε δει τις τραγικές εικόνες από τη Συρία, και πρόσφατα από τη Χομς, αναγνωρίζουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο η διεθνής κοινότητα να ενωθεί και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον πρόεδρο Άσαντ", δήλωσε ο Ομπάμα.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει να κατανοήσει "ότι έχει έρθει η ώρα

της μετάβασης, έχει έρθει η ώρα να φύγει αυτό το καθεστώς, έχει έρθει η ώρα να σταματήσουν οι δολοφονίες των Σύρων από την ίδια τους την κυβέρνηση", υπογράμμισε ο Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πάντως ότι αισθάνεται "ενθαρρυμένος από τη διεθνή ενότητα την οποία χτίσαμε" στη διάρκεια της διάσκεψης των "Φίλων της Συρίας".

«Θα εξακολουθήσουμε να ασκούμε σημαντική πίεση" στο καθεστώς του Άσαντ και "να αναζητάμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να εμποδίσουμε τις δολοφονίες αθώων στη Συρία", δεσμεύθηκε ο Ομπάμα, εκτιμώντας ότι είναι "σημαντικό να μην παραμείνουμε απλοί θεατές σε αυτά τα γεγονότα".

Keywords
Τυχαία Θέματα