Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Σκορδάς εγκαινίασε το 8ο Αρκαδικό Πανόραμα

08:40 3/5/2014 - Πηγή: NewsBomb

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Σκορδάς εγκαινίασε το 8ο Αρκαδικό Πανόραμα στην ΒΙΠΕ της Τρίπολης

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς εγκαινίασε σήμερα το βράδυ την 8η γενική περιφερειακή έκθεση «Αρκαδικό Πανόραμα», που οργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας στην βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης, παρουσία των βουλευτών Αρκαδίας, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Κώστα Ζαχαριά, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του δημάρχου

Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, των λοιπών πολιτικών αρχών της Αρκαδίας και της περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και πλήθους επιχειρηματιών από όλη την Πελοπόννησο και την Αττική.
Στην ομιλία του ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι, με την κατάθεση σήμερα στην Βουλή και τη συζήτηση για το υπαίθριο εμπόριο, ρυθμίζονται θέματα που έχουν να κάνουν, με πανηγύρια, παζάρια, θρησκευτικές πανηγύρεις, λαϊκές αγορές και εκθέσεις. Πρόκειται είπε, για ένα νομοσχέδιο που κωδικοποιεί μια διάσπαρτη νομοθεσία σε περισσότερα από δεκαπέντε νομοθετήματα και περισσότερα από επτά προεδρικά διατάγματα, με σκοπό να δώσει ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας στο υπαίθριο εμπόριο, αλλά και τις εκθέσεις.

Επιπλέον ο υφυπουργός σημείωσε ότι με τις προσπάθειες της κυβέρνησης και όλων των ελλήνων, η Ελλάδα έχει μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννης Μπουντρούκας στην ομιλία του καλωσόρισε φορείς και επιχειρήσεις, αλλά και τους επισκέπτες της έκθεσης, σημειώνοντας ότι το Αρκαδικό Πανόραμα αποτελεί σημείο συνάντησης για φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες από την Αρκαδία, αλλά και όλη την Πελοπόννησο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε ότι η φετινή έκθεση μπορεί να είναι και η τελευταία που διοργανώνεται, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στα Επιμελητήρια και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, «έχει ξεκινήσει και αρνείται να αναστείλει μια προσπάθεια αποδυνάμωσης και απαξίωσης των Επιμελητηρίων στερώντας τους την οικονομική αυτοτέλεια. Πιθανώς να μην βολεύει κάποιους η συλλογικότητα, η προσπάθεια συντονισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Προσθέτοντας ότι δεν το βάζουν κάτω και θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι έχουν λόγο ύπαρξης.
Να σημειώσουμε ότι κατά την τελετή των εγκαινίων, υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας, τα Επιμελητήρια Αρκαδίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Βοιωτίας, Ηρακλείου καθώς και το Βιοτεχνικό Αθηνών και το Επαγγελματικό Αθηνών, για την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Επίσης, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η Helexpo υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασία, για την υποστήριξη του Επιμελητηρίου στην οργάνωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκθεσιακής πολιτικής.

Να υπογραμμίσουμε τέλος, ότι η φετινή διοργάνωση έχει δώσει έμφαση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και τα παραδοσιακά προϊόντα, ενώ θα διαρκέσει ως τις 7 Μαΐου με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Δείπνο Σαμαρά με Κουμουτσάκο και υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες

Keywords
Τυχαία Θέματα