Ο Τσίπρας αιφνιδίασε τον Σαμαρά

Κανείς στη Συγγρού δεν περίμενε την κίνηση του πρωθυπουργού για σύγκληση της Ολομέλειας.

Του Βασίλη Σκουλαράκου

Η πρωτοβουλία Τσίπρα να ενημερώσει τη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων αιφνιδίασε τον Α. Σαμαρά ο οποίος όχι απλά δεν περίμενε μια τέτοια κίνηση, αλλά αντίθετα περίμενε στραβοπάτημα για να... δικαιωθεί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε προγραμματίσει

επίσκεψη στις Σκουριές, την οποία και ανέβαλε προκειμένου να δώσει το παρών στη Βουλή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξαφνιάστηκε, καθώς περίμενε το αποτέλεσμα των συζητήσεων στο Brussels Group για να ζητήσει ο ίδιος συζήτηση στη Βουλή, ακόμα και μέσα στη Μ. Εβδομάδα, λόγω της κρισιμότητας των περιστάσεων.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αφήνουν αιχμές κατά του κ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως η σύγκλιση της Ολομέλειας αποτελεί ακόμα ένα επικοινωνιακό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν πηγές της Συγγρού, ο Α. Σαμαράς σε συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι και το νέο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που δόθηκε στις Βρυξέλλες δεν έχει καμία τύχη.

Εκτίμηση της Συγγρού είναι πως η κυβέρνηση “δεν θα αντέξει για πολύ” καθώς ήδη δυσκολεύεται να λάβει αποφάσεις, ενώ έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με τα όσα έταζε προεκλογικά.

Πάντως δεν αποκλείεται ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ να στηρίξουν κοινοβουλευτικά μια συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους, με δεδομένο ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλες εσωτερικές συγκρούσεις. Ξεκαθαρίζεται ωστόσο ότι “δεν θα στηρίξουμε οτιδήποτε και κυρίως όχι άλλες φορολογικές επιδρομές”. Αυτό αναμένεται να τονίσει ο Αντώνης Σαμαράς και στη σημερινή του τοποθέτηση στο Κοινοβούλιο.

Τέλος, όσον αφορά τον ενδεχόμενο ο πρόεδρος της ΝΔ να ζητήσει συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, από τη ΝΔ υπογραμμίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν εξετάζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα