Ο Παπαδήμος, ο Βενιζέλος και ο σκοτεινός ρόλος Καρατζαφέρη

Άρχοντας της… κωλοτούμπας αποδεικνύεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος με κινήσεις εντυπωσιασμού προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον.

Τελευταίο πολιτικό «τρικ» του προέδρου του ΛΑΟΣ, η αποχώρησή του χθες βράδυ από το Προεδρικό Μέγαρο, λίγο πριν την έναρξη του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, με την πρόφαση ότι οι κκ Παπανδρέου

και Σαμαράς ήταν κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο και συνομιλούσαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφήνοντας εκείνον απέξω να περιμένει.

Μάλιστα ο κ. Καρατζαφέρης αποχώρησε μαινόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο αφήνοντας αιχμές τόσο για τη στάση των πολιτικών αρχηγών, όσο και για αυτή του κ. Κάρολου Παπούλια.

Η αλήθεια φυσικά είναι εντελώς διαφορετική, καθώς όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εισήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο, οι κκ Παπανδρέου και Σαμαράς έπιναν καφέ στον προθάλαμο και καμία συζήτηση δεν είχε αρχίσει εκείνη τη στιγμή. Αλλά ο κ. Καρατζαφέρης είχε πάει προετοιμασμένος, με σκοπό να αποχωρήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις. Μάλιστα, δύο ώρες πριν, είχε προαναγγείλει στο «Τήλε Άστυ» το σχέδιό του για αποχώρηση.

«Βέτο» Καρατζαφέρη και στην υποψηφιότητα Παπαδήμου

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ήταν έτοιμος να «μπλοκάρει» ακόμα και την υποψηφιότητα Παπαδήμου για την πρωθυπουργία, παρότι δημοσίως τάσσεται υπέρ της, καθώς φέρεται να επιθυμεί να αναρριχηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είχε τάξει υπουργείο στο ΛΑΟΣ, γι΄αυτό και ο κ. Καρατζαφέρης πίεζε για να τεθεί εκείνος επικεφαλής της νέας κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα