Ο Νταβούτογλου «πετάει» για ΗΠΑ και Ρωσία

Επίσκεψη πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε Ρωσία και ΗΠΑ, για να συζητήσει για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και την κρίση στην Συρία.

Ο Νταβούτογλου θα πρέπει να μεταβεί στις 25 Ιανουαρίου στη Μόσχα και στις αρχές Φεβρουαρίου στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Σελτσούκ Ουνάλ.

Το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, το οποίο, σύμφωνα με τις δυτικές δυνάμεις,

κρύβει στρατιωτικές βλέψεις καθώς και η Συρία αναμένεται να κυριαρχήσουν στις συνομιλίες, ανέφερε μια άλλη διπλωματική πηγή.

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ υποστήριξε ότι "η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα ήδη εργάζονται σε διάφορα σχέδια για ζώνες απαγόρευσης των πτήσεων και για το που θα μπορούσαν αυτές να σχηματιστούν, καθώς και για την συγκέντρωση ένοπλων μονάδων της συριακής εξέγερσης".

Ο Σελτσούκ Ουνάλ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές, λέγοντας μόνο ότι "η θέση της Τουρκίας σχετικά με τη Συρία είναι σαφής".

Η Άγκυρα έχει διακόψει τις σχέσεις της με την πρώην σύμμαχό της, λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων στη Συρία.

Ο Νταβούτογλου, η χώρα του οποίου μεσολάβησε μεταξύ των μεγάλων δυτικών δυνάμεων και του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, θα δεχτεί στις 19 Ιανουαρίου στην Άγκυρα τον Ιρανό ομόλογό του, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

Keywords
Τυχαία Θέματα