«Ο μεγάλος καυγάς με την τρόικα»

Η Handelsblatt φιλοξενεί άρθρο με τον τίτλο «Ο μεγάλος καυγάς με την τρόικα», και υπότιτλο «η Ελλάδα αρνείται να κάνει κι άλλες μεταρρυθμίσεις».

Ο ανταποκριτής της υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με την τρόικα, γιατί αρνείται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και με αυτόν τον τρόπο θέτει σε κίνδυνο την αποδέσμευση κι άλλων κονδυλίων από τη βοήθεια. «Ο Γιάννης Στουρνάρας

φαντάζονταν διαφορετικά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup επί ελληνικής προεδρίας στις Βρυξέλλες» επισημαίνει ο σχολιαστής.

«Μέχρι τη συνεδρίαση, είχε πει αρχές της χρονιάς, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για να μπορέσει η Ελλάδα να ασκήσει κανονικά την προεδρία. Αυτή η ελπίδα δεν ευοδώθηκε και τώρα πάνω από 4 μήνες διαρκεί η διελκυστίνδα με την τρόικα.

Ο Στουρνάρας κάνει λόγο για δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ελπίζει να ολοκληρωθούν πριν από την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 17 Φεβρουαρίου. Διότι μόνο μετά το πράσινο φως από την τρόικα θα αποφασίσουν οι υπουργοί Οικονομικών την εκταμίευση της βοήθειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα