Ο Κάμερον σκέφτεται το «βέτο» για την Ευρωπαϊκή Συνθήκη

Ερωτηματικό αποτελεί η τελική στάση που θα κρατήσει η Βρετανία ως προς το γαλλο –γερμανικό σχέδιο για αλλαγή της συνθήκης της Λισαβόνας.

Θα υποχωρήσει τελικά ή θα φτάσει ακόμα και σε «βέτο» για τις επικείμενες αλλαγές που προωθούν οι Μερκοζί;

Κόκκινη γραμμή για την Βρετανία φέρεται να είναι η όποια προσπάθεια επιβολής φόρου επί των τραπεζικών συναλλαγών, κάτι που πλήττει άμεσα την υπόσταση του Σίτι του Λονδίνου ως βασικού χρηματοπιστωτικού κέντρου της Ευρώπης, αναφέρει η Deutsche Welle.
Παράλληλα,

ωστόσο, ο κ. Κάμερον συντάσσεται στη φάση αυτή με την φιλο-ευρωπαϊκή πτέρυγα του κόμματός του απορρίπτοντας το αίτημα 80 ευρωσκεπτικιστών βουλευτών για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Δεν θα υπογράψω μια συνθήκη που δεν θα διασφαλίζει την κοινή αγορά και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες», δήλωσε στο BBC ο Βρετανός Πρωθυπουργός, ενώ σε άρθρο του στους Times κρίνει εμμέσως πλην σαφώς ως όχι ιδιαίτερα πειστική την προτεινόμενη από Μέρκελ-Σαρκοζί, αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση της ευρωζώνης.

Από την άλλη Μέρκελ και Σαρκοζί φέρονται αποφασισμένοι αν δεν εξασφαλίσουν την συναίνεση και των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να προχωρήσουν μόνο σε επίπεδο Ευρωζώνης, δηλαδή με τα 17 μέλη της.

Εκεί εκτιμούν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα σοβαρές αντιστάσεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα