Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές που γενικά θα είναι ασθενείς αναμένονται σήμερα, Πέμπτη, κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά τοπικά 7 μποφόρ βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτικότερα, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για λίγες βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18

βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για ασθενή τοπική βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη παρουσιάζονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και πιθανόν πρόσκαιρα της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά τοπικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη παρουσιάζονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στη βόρεια Κρήτη και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα δυτικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα νότια όπου από το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια μεταβλητοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα