Ο επίτροπος Φίλε στα εγκαίνια της νέας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων

22:24 4/4/2014 - Πηγή: NewsBomb

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Διεύρυνση της ΕΕ Στέφαν Φίλε αναμένεται να παραστεί την Τρίτη στα στην τελετή εγκαινίων της νέας δικοινοτικής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της Λευκωσίας.

Το έργο είχε συνολικό προϋπολογισμό περίπου 29 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτήθηκε από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας (70%) και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος Βοήθειας προς την Τουρκοκυπριακή Κοινότητα (30%). Το έργο υλοποιήθηκε από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεταιρισμός για το Μέλλον (UNDP-PFF) και είναι

το μεγαλύτερο που εκτελείται από το UNDP-PFF στην Κύπρο.

Το έργο αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα δικοινοτικής συνεργασίας στην Κύπρο.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων Λευκωσίας άρχισε να λειτουργεί το 1980. Το 2003 άρχισε να αντιμετωπίζει περιβαλλοντικά προβλήματα και λήφθηκε η απόφαση για εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Οι εργασίες για τη νέα, σύγχρονη μονάδα ξεκίνησαν τον Μάρτιο 2010 και μπήκε σε δοκιμαστική λειτουργία τον Ιούνιο 2013.

Ο Επίτροπος Φίλε θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου καθώς και με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων από τις δύο κοινότητες και μέλη της κοινωνίας των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα