Ο ελληνικός κινηματογράφος πάει Βερολίνο

13:38 5/5/2012 - Πηγή: NewsBomb

Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με 13 σύγχρονες ελληνικές ταινίες, από το 2009 μέχρι το 2012, διοργανώνεται στο Βερολίνο από τον κινηματογράφο Arsenal, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού - Παράρτημα Βερολίνου και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

H Ελλάδα, από σήμερα έως και τις 30 Μαΐου, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Μια νέα

γενιά κινηματογραφιστών αντιπαραθέτει στην κοινωνική και οικονομική κρίση ένα εντυπωσιακό έργο, που χαρακτηρίζεται από σύγχρονες αισθητικές και κινηματογραφικές αντιλήψεις.

Οι δεκατρείς συνολικά ελληνικές ταινίες -μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ- που θα προβληθούν, είναι οι εξής: «Aλπεις» και «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη, «Wasted Youth» των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Γιαν Φόγκελ, «Άδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου, «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη, «L» του Μπάμπη Μακρίδη, «Χώρα Προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα, το ντοκιμαντέρ «Khaima» του Αθανάσιου Καρανικόλα (παρουσία του σκηνοθέτη), «Μαύρο Λιβάδι» του Βαρδή Μαρινάκη, «Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα, το ντοκιμαντέρ «The Palace» του Ιωάννη Ρουμελιώτη και «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου.

Δύο από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του νέου ελληνικού κινηματογράφου θα είναι παρόντες στον κινηματογράφο Arsenal: ο Γιώργος Λάνθιμος θα παρουσιάσει τις ταινίες του «Άλπεις» και «Κυνόδοντας», ενώ στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή στη Γερμανία της ταινίας «Attenberg», παρουσία της σκηνοθέτιδος Αθηνάς Τσαγγάρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα