Ο Μπεγλίτης έξαλλος με τη Μπακογιάννη

Του Κώστα Τζεβελέκου

Εξηγήσεις για τις νέες κρίσεις που έγιναν χθες από το ΚΥΣΕΑ, όπου τοποθετήθηκαν οι νέοι αρχηγοί των όπλων και φυσικά ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Ο κ. Μπεγλίτης υπεραμύνθηκε των αλλαγών της στρατιωτικής ηγεσίας και υποστήριξε ότι : « Ήταν προγραμματισμένες να υλοποιηθούν τον

περασμένο Αύγουστο ,αλλά τότε δεν πραγματοποιήθηκαν γιατί υπήρχε πρόβλημα με την Ανατολική Μεσόγειο και τις κινήσεις των Τούρκων».

Επίσης, κατηγόρησε την κ. Μπακογιάννη που συμμετείχε στο ΚΥΣΕΑ και την Ν.Δ το 2009 ότι πραγματοποίησαν έκτακτες κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις χωρίς να υπάρχει νωρίτερα κανένας λόγος και μάλιστα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η θητεία των τότε αρχηγών.

«Σήμερα ζητάει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει τα προεδρικά διάταγμα των νέων αρχηγών και ακολουθεί τα βήματα του πατέρα της σε άλλους τραγικούς χρόνους που οδήγησαν σε δημοκρατικές έκτροπες», προσέθεσε ο κ. Μπεγλίτης.

Μιλώντας για την πρόσφατη εμπειρία του με τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη έκρουσε τον κουδούνα του κινδύνου ότι : « Χρειάζεται προσοχή γιατί επωάζεται το αυγό του φιδιού».

Ο κ. Μπεγλίτης υπερασπίσθηκε τις αλλαγές που εισηγείται στις Ένοπλες Δυνάμεις και τόνισε ότι είναι ποιοτικές και όχι ποσοτικές τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε αμυντικό εξοπλισμό.

Πηγή: Newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα