«Νίκη» με ποσοστό 100% για τον μοναδικό υποψήφιο Κιμ Γιονγκ Ουν

Τον καθόλα αναμενόμενο «θρίαμβο» της παμψηφεί νίκης του στις εκλογές της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης απολαμβάνει από σήμερα ο ηγέτης της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αφού με ποσοστό 100% εξελέξη στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του.

Ήταν οι πρώτες εκλογές που έλαβαν χώρα από τότε που ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε την εξουσία διαδεχόμενος τον πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ το 2011. Εκλογές

που όμως μόνο καθ' όνομα θυμίζουν τη δημοκρατική διαδικασία αφού ο Γιονγκ Ουν έπαιξε χωρίς αντίπαλο: ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στην περιφέρειά του, ενώ και στις υπόλοιπες περιφέρειες υπήρχε μόνο ένα όνομα, της δικής του επιλογής.

Αν και τα αποτελέσματα για τους υπόλοιπους υποψηφίους δεν ανακοινώθηκαν, τα ΜΜΕ της χώρας έσπευσαν να κάνουν γνωστό πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν επικράτησε στην περιφέρειά του, χωρίς να χάσει ούτε μία ψήφο.

Στις προηγούμενες εκλογές είχαν αναδειχθεί 687 εκπρόσωποι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η μοναδική αξία των εκλογών αυτών είναι να παρακολουθήσουν αν θα γίνουν αλλαγές στη λίστα των εγκεκριμένων υποψηφίων.

Στις εκλογές του 2009, η προσέλευση ήταν 99% με το 100% των ψήφων να πηγαίνουν υπέρ των αναγραφόμενων υποψηφίων.

Εντωμεταξύ, τα κρατικά μέσα ανέφεραν την Κυριακή ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνοδευόταν στο εκλογικό τμήμα από τη νεότερη αδελφή του, ηλικίας 26 με 27 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα