Νέος θάνατος οδηγού σε αγώνες ταχύτητας

Tο 2011 δεν είναι καθόλου καλή χρονιά για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μετά το θάνατο του οδηγού των IndyCar, Dan Wheldon και του οδηγού των MotoGP, Marco Simoncelli, προστέθηκε και το όνομα του Guido Falaschi στην λίστα των ανθρώπων που έχασαν φέτος την ζωή τους σε κάποιον αγώνα.

Το περιστατικό συνέβη στο σιρκουί Juan Manuel Fangio, στο Μπουένος Άιρες για το πρωτάθλημα

που διεξάγεται στην Αργεντινή με την ονομασία Turismo Carretera.

Ο 22χρονος Guido Falaschi, μπλέχτηκε σε μια «καραμπόλα» και η σκόνη που είχε σηκωθεί, δεν άφηνε στους οδηγούς που ακολουθούσαν την δυνατότητα να έχουν καλή ορατότητα, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να πέσει με δύναμη στο ακινητοποιημένο όχημα του νεαρού οδηγού. Αυτή η σύγκρουση κόστισε και την ζωή στον 22χρονο οδηγό.

Ο Falaschi μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στην ζωή για 40 λεπτά, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Ο Guillermo Ortelli περιγράφει την σκηνή του δυστυχήματος:
«Όταν Guido χτύπησε στις μπαριέρες, κατάφερα να τον αποφύγω. Μετά προσπάθησα φύγω αλλά το οδόστρωμα ήταν βρώμικο, γεμάτο με χώμα. Το αυτοκίνητο μου έφυγε προς το πλάι και το αυτοκίνητο Guido ήρθε πίσω σε μένα και με χτύπησε... Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο, όλα έγιναν μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.»

Δείτε το βίντεο με την μοιραία σύγκρουση του Guido Falaschi.

Keywords
Τυχαία Θέματα