Νεολαία ΣΥΝ: Σε σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά

12:29 1/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Σε σωστή κατεύθυνση κινείται, σύμφωνα με τη Νεολαία του Συνασπισμού το νέο νομοσχέδιο περί ναρκωτικών, το οποίο διαχωρίζει εν μέρει το χρήστη από τον έμπορο και επιδεικνύει ανοχή στην κατοχή και καλλιέργεια μικροποσοτήτων κάνναβης για ίδια χρήση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία του Συνασπισμού, η κατάθεση του νέου κώδικα ναρκωτικών που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, ανοίγει σε ουσιαστικές βάσεις τη συζήτηση για την αντιμετώπιση του μεγάλου

προβλήματος των ναρκωτικών.

Σημειώνει ωστόσο πως δεν θεωρεί ότι η αποποινικοποίηση της χρήσης μπορεί από μόνη της να αποτελέσει λύση, για ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα.

Η Νεολαία του Συνασπισμού αποδοκιμάζει τον περιορισμό της δραστηριότητας του ΟΚΑΝΑ και το κλείσιμο του ΚΕΘΕΑ, που αποτελούν, όπως επισημαίνει, έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι τροχοπέδη στην αντιμετώπιση του ζητήματος που αποπειράται να λύσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Απορρίπτει τέλος ως συντηρητικές και αντεπιστημονικές τις θέσεις του ΚΚΕ που συντάσσεται, όπως επισημαίνει, με την ακροδεξιά σε μια ιδιότυπη σταυροφορία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο, γεγονός που αντικειμενικά οδηγεί στη διατήρηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου το οποίο έχει καταστρέψει τις ζωές χιλιάδων νέων ανθρώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα