Νέα επίθεση Μιχελάκη σε Ρέππα

Νέος γύρος αντιπαράθεσης του εκπροσώπου της ΝΔ με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αφορμή το θέμα της εφεδρείας, με τον Γιάννη Μιχελάκη να χρεώνει στην κυβέρνηση Παπανδρέου «βόλεμα κομματικών φίλων και συγγενών», ενώ μιλά για παραβίαση του νόμου που ψήφισε η ίδια η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Ο κ. Ρέππας, αντί να προστατεύει κομματικές μεθοδεύσεις, οφείλει να ανακαλέσει τα αποτελέσματά τους. Αντί να συγκαλύπτει

παράνομες πράξεις που προκαλούν βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, να αναλάβει άμεσα τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας», σημειώνει ο Γιάννης Μιχελάκης, υπενθυμίζοντας πως:

• Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ε.Ε. καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011, έπρεπε να είχαν επιτραπεί 5.333 προσλήψεις, παρόλα αυτά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ο αριθμός των προσλήψεων υπολογίζεται σε 10.862.

• Την ώρα που «κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου» μόνο στο υπουργείο Οικονομικών έγιναν οχτώ πολιτικοί διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων

Ο κος Μιχελάκης μνημονεύει ακόμη παλαιότερη εγκύκλιο Ρέππα, προκειμένου να αποδείξει πως με αυτήν παραβιάζεται ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας που προβλέπει μόνον κατ΄ ανάγκη αναπλήρωση ενώ μιλά ανοιχτά για βόλεμα κομματικών φίλων και συγγενών, κατηγορώντας ουσιαστικά την ηγεσία του Υπουργείου για ρουσφετολογικές αποφάσεις, με στόχο την διάσωση «ημετέρων» από την εφεδρεία ενώ εγείρει θέμα ηθικής καθώς όλα αυτά γίνονται την ώρα που πραγματοποιούνται μαζικές απολύσεις «με το φερετζέ της εφεδρείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα