Νέα Porsche panamera turbo s με 570 άλογα

Στην έκθεση του Τόκιο η Porsche θα παρουσιάσει την κορυφαία –προς το παρόν τουλάχιστον- έκδοση της Panamera, που ανανεώθηκε πρόσφατα. Με βάση τη σημειολογία, στην οποία η γερμανική εταιρεία δίνει ιδιαίτερη σημασία η top Panamera λέγεται turbo S, όπου το S σημαίνει

κυρίως +50 άλογα, το σύνολο 570.

Και 750 Nm ροπής που γίνονται 800 με overboost, ενώ όλα μαζί αρκούν για ένα 0-100 σε 3,8 δεύτερα. Η αύξηση στην απόδοση επιτεύχθηκε με τη βοήθεια ενός καινούργιου turbo, την αύξηση στην πίεση τροφοδοσίας και μια σειρά άλλων επιμέρους επεμβάσεων στον V8 των 4.800 κυβικών.

Παράλληλα το S σημαίνει ζάντες 20 ιντσών, αλλά και στάνταρ κεραμικά φρένα που ξεχωρίζουν από τις κίτρινες δαγκάνες –η σημειολογία που λέγαμε. Στάνταρ είναι και όλα τα συστήματα που διαθέτει η Porsche και έχουν σχέση με τα δυναμικά χαρακτηριστικά και την ασφάλεια.

Η Panamera turbo S θα είναι αρχικά διαθέσιμη στην έκδοση Executive με το επιμηκυμένο κατά 15 εκατοστά μεταξόνιο –φυσικά για χάρη όσων κάθονται πίσω- ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η στάνταρ. Όσο για τις τιμές διαμορφώνονται στη Γερμανία στις 197.041 και στις 180.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ για την Ελλάδα υπολογίστε, για να έχετε μια πρώτη εικόνα +100.000 ευρώ.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: carzine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα