ΝΔ: Ο Βενιζέλος στήριξε πλήρως την κυβέρνηση Παπανδρέου

Με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, ξεκίνησε «επισήμως» η προεκλογική περίοδος για τη Νέα Δημοκρατία

Μπορεί η ΝΔ να μη θέλησε να εμπλακεί στο ελάχιστο στην εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ, από σήμερα όμως, θα ανεβάσει τους τόνους «χτυπώντας» συστηματικά τον μοναδικό υποψήφιο για την προεδρική καρέκλα του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Όλοι

οι επίδοξοι αρχηγοί του στήριξαν πλήρως όλα τα σφάλματα του κ. Παπανδρέου την προηγούμενη διετία», η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά, εχθές από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής, που έδωσε το στίγμα της προεκλογικής ρητορικής.

Η «συνευθύνη», είναι η λέξη-κλειδί, αφού η Νέα Δημοκρατία θα επιδιώξει για όλο το επόμενο διάστημα να υπενθυμίζει πως όλοι οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο ανέχθηκαν αλλά στήριξαν με ζήλο την πολιτική της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

«Δίδυμο» Παπανδρέου-Βενιζέλου

Όσον αφορά στο πρόσωπο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού των Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, η ΝΔ έχει εδώ και καιρό σταματήσει να το διαχωρίζει από τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, η Συγγρού μιλά για «δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλου», που ξεπερνά κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας.

«Υπήρχαν κι αυτοί που μας έλεγαν ότι «έβαλαν πάτο στο βαρέλι πέρσι τον Ιούνιο». Κι ύστερα έφυγε ο πάτος τελείως!», η χαρακτηριστική αποστροφή Σαμαρά, χθες, με εμφανή στόχο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μνημονεύοντας τη φράση που είχε αρθρώσει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στην οδό Νίκης.

Σφυρηλάτημα της Αριστεράς

Σταθερός στόχος της ΝΔ, θα είναι η Αριστερά καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καθώς η ΝΔ θέλει να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες από την αντι-μνημονιακή ψήφο, που εκφράζει η Αριστερά.

«Είναι οι μόνιμοι «προφήτες» της συμφοράς, όχι οι πρωτοπόροι μιας άλλης πορείας για τη χώρα. Δεν ασκούν Πολιτική, γιατί δεν μπορούν. Κι όταν το προσπάθησαν είδαμε κωμικοτραγικά αποτελέσματα.…Δεν ασκούν Πολιτική, γιατί βρίσκονται οι ίδιοι σε πλήρη σύγχυση.…Κάποιοι απ’ αυτούς Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θέλουν το ευρώ. Τρίτη – Πέμπτη - Σάββατο δεν το θέλουν ή δεν τους νοιάζει. Και την Κυριακή ξεκουράζονται και το σκέφτονται….Δεν κυβέρνησαν ποτέ τη χώρα, αλλά ήταν οι ίδιοι υποστηρικτές όλων των δεινών που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ.

Έδιωξαν επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Έδιωξαν επενδύσεις από την Ελλάδα. Έδιωξαν τουρίστες από την Ελλάδα. Επέβαλαν ακαμψία στις αγορές. Έκαναν τα πάντα για να μην έρθουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Επέβαλαν προνόμια για λίγους, που τα πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι. Έκαναν τις συντεχνίες παντοδύναμες. Προστάτεψαν ή ανέχθηκαν το όργιο των κουκουλοφόρων», μεταξύ των σφοδρών κατηγοριών που εξαπέλυσε, προκαλώντας οργίλη αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς.

Επιστροφή των πέντε… συν!

Ο κος Σαμαράς ζήτησε εχθές να βρεθούν όλοι στην πρώτη γραμμή της μάχης και ουδείς στα μετόπισθεν.

Σε αυτή τη λογική αναμένε

Keywords
Τυχαία Θέματα