Μύδροι Θανάση κατά Μπιτσαξή και αστυνομίας

Βολές κατά της αστυνομίας και της πολιτείας έριξε, με δηλώσεις του, μετά την αποχώρησή του από την σύσκεψη στη ΓΓΑ ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. «Δεν γίνεται να έχουμε εμείς την ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν», είπε μεταξύ άλλων ο εκ των μεγαλομετόχων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Με

ιδιαίτερα σκληρά λόγια μίλησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος για τα μέτρα της αστυνομίας, χθες (17/5), κατά τη μετάβαση της αποστολής του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, αλλά με τους νόμους, οι οποίοι προβλέπουν ποινές για τους παράγοντες των σωματείων.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την καλοσύνη σας να με ακούσετε. Θα ήθελα να σας παραθέσω τις απόψεις μου για την σύσκεψη που έγινε», είπε αρχικά και συνέχισε: «Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι από τα βάθη της καρδιάς μου, χωρίς καμία σκοπιμότητα και χωρίς να έχω διάθεση να βοηθήσω τον παναθηναϊκό τα παρακάτω:

Ήταν πρωτόγνωρο αυτό που έγιναν χθες. Προκαλεί πραγματικά εντύπωση πως γίνεται αυτό στο πούλμαν τον Παναθηναϊκού. Τα ίδια είχαν γίνει και πριν από δέκα χρόνια. Πιάσανε τον δράση, η υπόθεση έπαιρνε συνεχόμενες αναβολές και δεν έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα ποινή.

Πρέπει να γίνουν τα επόμενα παιχνίδια. Να σκεφτούμε όλοι το άθλημα. Πρέπει όλοι να το βοηθάμε. Έκαναν τόσο πράγματα στο ευρωπαϊκά ματς και οι δύο ομάδες.

Μόλις τελείωσε ο ημιτελικός, εφόσον παρέμεινε μια ελληνική ομάδα είπαμε ότι πρέπει να την συγχαρούμε. Έτσι κάναμε. Είπαμε καλή επιτυχία. Αυτή ήταν η δική μου χειρονομία και θέλω να τη βαθμολογήσετε.

Ήρθαμε εδώ αφού έγιναν αυτά τα αίσχη. Ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα. Δεν πρέπει να πω παραπάνω. Κινδυνεύει το πούλμαν της ομάδας ενώ μπροστά μας και πίσω μας ήταν λεωφορείο της αστυνομίας. Δεν γίνεται να μην μπορούμε να βρουν τι συμβαίνει και ενώ δεν προστάτεψαν την ομάδα. Δικαιολογημένα ή όχι θα το κρίνετε εσείς. Θα πρέπει η αστυνομία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Πληρώνουμε κάθε χρόνο 10% για την αστυνομία και κάθεται η πολιτεία και ρίχνει τις ευθύνες στα σωματεία. Να έχω εγώ δηλαδή ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο. Πώς να ελέγξω 20.000 κόσμο.

Ότι θέλει ο Ολυμπιακός ας γίνει. Θα πρέπει να μου διασφαλίσουν όμως ότι δεν θα έχω καμία ευθύνη. Δεν μπορεί να έχω αστική και ποινική ευθύνη. Δεν γίνεται να μου λέει ο αθλητικός δικαστής ότι έχεις ευθύνη και να τιμωρηθεί η ομάδα με 10 ή 20 αγωνιστικές.

Ασπάζομαι τον κανονισμό, αλλά εγώ μπορεί να ευθύνομαι για μια κροτίδα που θα πετάξει κάποιος; Δεν μπορεί να είμαστε υπεύθυνοι μόνο εμείς. Εγώ τους είπα: «Πάρτε απόφαση μόνοι σας αρκεί να μην έχω ευθύνη».

Για το αν υπήρξε κάποια απόφαση:

«Δεν καταλήξαμε. Ο καθένας είπε τις απόψεις του. Δεν μπορώ να το δεχθώ με τίποτα. Δεν μπορώ άλλο. Έχω δώσει τη μισή ζωή μου. Από πλούσιος έχω γίνει φτωχός για το άθλημα. Δεν υπάρχει ισοτιμία και ισονομία για τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω τίποτα από καθένα».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα