Μόντι- Μπερλουσκόνι δε θα ξαναθέσουν υποψηφιότητα

Σαφή δήλωση πραγματοποίησε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ότι «η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι θα διαρκέσει μέχρι το 2013» επιβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και ότι ο νέος επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης, θα επιλεγεί με την απευθείας συμμετοχή των πολιτών, εγγεγραμμένων στο κόμμα «Λαός της Ελευθερίας».


Ο «Καβαλιέρε»,

τονίζει χαρακτηριστικά, ότι «ο Μόντι πρέπει να φτάσει μέχρι το 2013. Τα μέτρα που πρέπει να φέρει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο δεν είναι λίγα, και με τους ισχύοντες κανόνες και χρονικά περιθώρια, απαιτούν ένα κάποιο διάστημα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να λήξει κανονικά η πενταετής νομοθετική περίοδος και μετά θα ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους να εκφρασθούν».

Όπως επισημαίνει, έχει ζητήσει από τον Μάριο Μόντι και τους υπουργούς του να μην είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές και οι απευθείας ενδιαφερόμενοι του απάντησαν ότι δέχονται τον συγκεκριμένο όρο.

Ο Μπερλουσκόνι, παρατηρεί ακόμη πως «η πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση αυτή, δεν είναι πολιτικού χαρακτήρα. Πρόκειται για μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που επιβλήθηκε από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και, για το λόγο αυτό, οι εκλογείς θα καταλάβουν και δεν θα υπάρξει καμία σύγχυση ταυτότητας ανάμεσα στην δεξιά και την αριστερά».

Keywords
Τυχαία Θέματα