Μίλησε για όλα η Λ.Κατσέλη

H κ. Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα έδωσε απαντήσεις για ζητήματα εφ’όλης της ύλης.


Για τον υπαρκτό κίνδυνο της χρεοκοπίας η βουλευτής δήλωσε πως η έκτη δόση μπορεί να καθυστερεί ωστόσο δεν κινδυνεύει η εκταμίευσή της αν και το θέμα θα έπρεπε να είχει κλείσει από το Σεπτέμβριο.

Σε αυτό το σημείο δήλωσε ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις προς τους εταίρους της καθώς συνεχώς ανακτά την αξιοπιστία της .

Στο ερώτημα σχετικά με τις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητά η Ευρώπη από τον κ. Σαμαρά

και τη χθεσινή του δήλωση πως απάντησε με την επιστολή του, η ανεξάρτητη βουλευτής εξέφρασε την ελπίδα της πως θα πρυτανεύσει η λογική αμφότερα καθώς οι καταστάσεις επιτάσσουν άμεσες, δραστικές λύσεις και όχι καθυστερήσεις , αισιοδοξεί δηλαδή πως θα βρουν τον τρόπο να ανταποκριθούν από κοινού στο αίτημα.

Έμφαση έδωσε στο λόγο που προκάλεσε το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας σημειώνοντας πως αυτό είναι απόρροια και των δύο πλευρών. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Από τη μια μεριά ας μην ξεχάσουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οι οποίοι συμφώνησαν 21 Ιουλίου σε κάποια πράγματα, στο κούρεμα του 20%, σ’ ένα χρηματοοικονομικό πλαίσιο για τα επόμενα τρία χρόνια, ουσιαστικά ξανάνοιξαν αυτό το πακέτο τον Οκτώβριο. Ενώ ελήφθησαν οι αποφάσεις τον Ιούλιο, αυτές ανατράπηκαν στην πορεία. Επομένως από τη δική τους τη μεριά θέλουν χρόνο να μπορέσουν να έρθουν σε μια άλλη εσωτερική συμφωνία και να μπορέσουν να προχωρήσουν μπροστά.»

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο δημοψήφισμα το οποίο χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά λανθασμένο χειρισμό ωστόσο διευκρίνισε πως είναι το τελευταίο σε μια σειρά ατυχών κινήσεων, αφού οι εταίροι είχαν ήδη ξεκινήσει αναβολές από το Σεπτέμβριο, όταν η Τρόικα δεν είχε επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της .

Η κ. Κατσέλη τοποθετήθηκε ακόμη και για τα χαράτσια που έχουν γονατίσει κυριολεκτικά τα ελληνικά νοικοκυριά.

Τόνισε λοιπόν πως αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται το υπέρμετρο βάρος των διαδοχικών επιβαρύνσεων στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι πολίτες όταν γίνονται αποδέκτες μια σειράς εκκαθαριστικών σημειωμάτων για μια σειρά φόρων που τέθηκαν σε εφαρμογή τους προηγούμενες μήνες.

Η κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει τη φορολογική επιβάρυνση ιδιαίτερα στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους επεσήμανε η βουλευτής « Εκεί μπορεί να γίνουν διορθωτικές κινήσεις κατά τη γνώμη μου και το έχω πει και στη Βουλή εδώ και δυο εβδομάδες, π.χ. ο συντελεστής του ΦΠΑ του 23%, είναι πάρα πολύ υψηλός και δεν αποδίδει και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο. Έχουν αυξηθεί από το 2009 μέχρι το 2011 κατά 36% οι φορολογικοί συντελεστές του ΦΠΑ και έχουμε αύξηση εσόδων μόνο 2%. Επομένως επειδή η ύφεση είναι βαθιά, ο κόσμος δεν έχει χρήματα, ουσιαστικά κόβει δεξιά κι αριστερά και το πρώτο πράγμα που κόβει είναι να καθυστερεί ή δεν πληρώνει τους φόρους. Άρα θα πρέπει η κυβέρνηση στο πλ
Keywords
Τυχαία Θέματα