Μετά από 6χρονια απολύθηκε εφοριακός για υπεξαίρεση 223.000 ευρώ

Την οριστική απόλυση εφοριακού από την υπηρεσία του ο οποίος υπεξαίρεσε το ποσό των 223.000 ευρώ πριν από 6 χρόνια επικύρωσε τελικά με σχετική απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2007 ο εφοριακός παραπέμφθηκε από τον υπουργό Οικονομικών στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος «κατά τον Ποινικό Κώδικά και άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους» και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας.

Μετά από τρία χρόνια, τον Μάρτιο του 2010, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο

του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, ποινή την οποία επικύρωσε στη συνέχεια και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο στην εκπνοή του 2010.

Ακολούθως προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της. Ωστόσο κατά την ημέρα της συζήτησης της αίτησής του στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ ο εφοριακός δεν παρουσιάστηκε ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η αίτησή του, να επικυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του είχε επιβληθεί, ενώ παράλληλα του επιδικάστηκε και δικαστική δαπάνη 460 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο επίορκος εφοριακός έχει ήδη καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 7 ετών για δυο υπεξαιρέσεις συνολικού ύψους 223.000 ευρώ (150.000 και 73.000 ευρώ) οι οποίες τελέσθηκαν «με ιδιαίτερα τεχνάσματα σε βάρος του Δημοσίου κατ΄ εξακολούθηση», ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 4 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα