Μέρκελ: Κατανοώ όσους ζητούν αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική

«Κατανοώ τα πολυάριθμα προβλήματα που ανησυχούν πολλούς πολίτες, όπως τα αναμφισβήτητα ζητήματα που εγείρει η μετανάστευση, ακόμα και αν συνιστά…

H ίδια προσέθεσε ότι κατανοεί το γεγονός ότι οι πολίτες ανησυχούν για «την εγκληματικότητα στις μεγάλες πόλεις και σε ορισμένες παραμεθόριες περιοχές» της Γερμανίας.
Εντούτοις, κάλεσε για μία ακόμη φορά τους Γερμανούς να μη συμμετέχουν στις αντιισλαμικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και τις οποίες οργανώνουν, σύμφωνα με την ίδια, πρόσωπα που

έχουν «άλλους σκοπούς».

Η καρδιά τους πολύ συχνά είναι γεμάτη από «προκαταλήψεις» και «μίσος» είχε σημειώσει η καγκελάριος κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιάτικου μηνύματός της, ενώ επανέλαβε την άποψη αυτή, χρησιμοποιώντας ακριβώς τις ίδιες λέξεις, και στη συνέντευξη.

Από τον Οκτώβριο το αντιισλαμικό κίνημα Pegida (Ευρωπαίοι Πατριώτες εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης) οργανώνει κινητοποιήσεις κάθε Δευτέρα στη Δρέσδη εναντίον της μουσουλμανικής θρησκείας και των αιτούντων άσυλο. Η δύναμή του ολοένα και αυξάνεται, καθώς στην πρώτη διαδήλωση είχαν συμμετάσχει 500 άνθρωποι την 20ή Οκτωβρίου, 10.000 στις αρχές Δεκεμβρίου και 25.000 τη Δευτέρα —αριθμός που αποτελεί ρεκόρ ως σήμερα.

Η καγκελάριος δεν διαπιστώνει «κανέναν εξισλαμισμό της Γερμανίας», τόνισε η ίδια η Μέρκελ, εκτιμώντας ότι τις ανησυχίες των συμπολιτών της ενδέχεται να τροφοδοτήσει η άγνοιά τους για το ισλάμ.

«Γνωρίζουμε ελάχιστα για το Ισλάμ» υπογράμμισε καλώντας παράλληλα τους Γερμανούς χριστιανούς να «βαθύνουν τις γνώσεις τους για τη δική τους θρησκεία».
Παρατηρητές του πολιτικού σκηνικού στη Γερμανία και αξιωματούχοι του κόμματός της, της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) εκφράζουν ανησυχίες ότι η καγκελάριος έχει υιοθετήσει ένα πιο κεντρώο λόγο, ιδίως στο ζήτημα της μετανάστευσης, με αποτέλεσμα να επωφελείται το αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Keywords
Τυχαία Θέματα