Μέρκελ: «Η Ευρώπη πονοκέφαλος της παγκόσμιας οικονομίας»

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Η Μέρκελ έκανε ειδική αναφορά στην ευρωπαϊκή κρίση , επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η Ευρώπη αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο της παγκόσμιας οικονομίας. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι "αν είναι κανείς ειλικρινής θα δει ότι πιθανότατα δεν είμαστε ο μόνος πονοκέφαλος που έχει η παγκόσμια οικονομία" και

ότι όλες οι χώρες πρέπει να δουλέψουν σκληρά τους επόμενους μήνες.

To πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι μόνο το υψηλό χρέος και τα ελλείμματα, αλλά και οι αδυναμίες όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ υποστήριξε ότι η Ε.Ε δεν προωθεί μόνο μέτρα λιτότητας, αλλά και δομικές μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν μακροπρόθεσμα νέες θέσεις εργασίας.

Οι νέες θέσεις εργασίας είναι αναγκαίες για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των νέων ανθρώπων στην ευρωζώνη, οι οποίοι έχουν απογοητευτεί από την αύξηση της ανεργίας.

Η Γερμανία δεν θέλει να αναλάβει μια δέσμευση που δεν θα τηρήσει για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, αλλά είναι έτοιμη να δείξει αλληλεγγύη και να υπερασπιστεί το ευρώ, δήλωσε επίσης η Άνγκελα Μέρκελ.

«Δεν λέμε ότι δεν θέλουμε αυτή την αλληλεγγύη, αλλά δεν θέλουμε να αναλάβουμε μια δέσμευση που δεν θα μπορούσαμε να τηρήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα