Μεγάλη Εβδομάδα που θυμίζει... Χριστούγεννα - Χιόνια χαλαζι και χαμηλές θερμοκρασίες

11:43 9/4/2015 - Πηγή: NewsBomb
«Επιβεβαιώνει» τις προβλέψεις ο καιρός και ήδη την Μεγάλη Πέμπτη η επιδείνωσή του είναι εμφανής σε πολλά σημεία της χώρας.

Ήδη στην Αττική έχει χιονίσει σε Πεντέλη και Πάρνηθα με τους οδηγούς να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες αν θέλουν να κινηθούν στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ μέχρι το καζίνο.

Στην Κρήτη, χιόνι έπεσε στα ορεινά του νομού Ηρακλείου όπου συνεχίζονται από χθες οι βροχοπτώσεις σε πιο χαμηλό υψόμετρο.

Μάλιστα

το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έριξε χαλάζι στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Στο νομό Ξάνθης, το χιόνι πέφτει πυκνό ανά περιοχές, όπως το Δασικό Χωριό το οποίο έχει ντυθεί στα λευκά.

Οι θερμοκρασίες είναι χειμωνιάτικες τόσο στα ορεινά όσο και στην πόλη της Ξάνθης και τον κάμπο, με τον ήλιο να εμφανίζεται μόνο κατά διαστήματα.

Στον Πειραιά, τη Ραφήνα και το Λαύριο τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται μέχρι στιγμής κανονικά.

Πάντως σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ οι άνεμοι από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα φθάσουν τοπικά στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Το μόνο δρομολόγιο που δεν πραγματοποιήθηκε ήταν το πρωινό του ταχύπλοου sea jet για Τήνο - Μύκονο - Νάξο - Θήρα λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Στη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τα χιονοδρομικά κέντρα ζουν ημέρες περισσότερο... Χριστουγέννων παρά Μεγάλης Εβδομάδας.

Οι θερμοκρασίες είναι κάτω από το μηδέν, χιονίζει συνεχώς ενώ σημειώνονται και ομίχλες κατά τόπους.

Το χιόνι φτάνει τα 40 εκατοστά στη βάση και 70-80 εκατοστά στην κορυφή, στο χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, 10 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν και 4 εκατοστά στο χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού.

Το Καϊμακτσαλάν βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Αλυσίδες απαιτούνται για τα τελευταία 8 χλμ προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγαδιών, τα τελευταία 8 χλμ προς το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουν οι οδηγοί στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, καθώς υπάρχει παγετός σε ορισμένα σημεία.

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες, καθώς αναμένονται νέες χιονοπτώσεις.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από αύριο Μεγάλη Παρασκευή, όταν και προβλέπεται να είναι αίθριος στα δυτικά και τα βόρεια ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές βροχές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία στα δυτικά, ενώ στα ανατολικά θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα