Με πρόσωπα εμπιστοσύνης για την αυτοδυναμία ο Σαμαράς

09:02 7/1/2012 - Πηγή: NewsBomb

Σε εκλογικό συναγερμό βρίσκεται πια επισήμως η ΝΔ.

Μετά μάλιστα και από τη δημόσια τοποθέτηση Σαμαρά πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν έως και τα τέλη Μαρτίου, οι υποψήφιοι για μια θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος έχουν ήδη αρχίσει τον προεκλογικό μαραθώνιο.

Τα ψηφοδέλτια

της ΝΔ, φαίνεται πως είναι εδώ και αρκετό πια διάστημα σχεδόν έτοιμα, με τους βουλευτές του κόμματος να καταλαμβάνουν –εφόσον το επιθυμούν- αυτοδικαίως μια θέση στις λίστες για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση αλλά και «φρέσκα» πρόσωπα, να κατέρχονται επιχειρώντας την είσοδό τους στη Βουλή.

Ο Αντώνης Σαμαράς, έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή να ξεσκονιστούν όλα τα βιογραφικά προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε νέους και άξιους ανθρώπους να προσφέρουν. Την ίδια ώρα, μια σειρά φίλων και έμπιστων δικών του προσώπων - κυρίως τριαντάρηδων και σαραντάρηδων- αναμένεται να ριχτούν στη μάχη των επόμενων εθνικών εκλογών.

Α΄ Αθήνας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Βασίλης Κικίλιας, η μέχρι σήμερα βουλευτής Ρεθύμνου, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, Νότης Μηταράκης, αναμένεται να διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των Αθηναίων στην πρώτη περιφέρεια. Στα ίδια ψηφοδέλτια,, πιθανολογείται πως θα διαβάσουμε και το όνομα του υιού Ψυχάρη, που έως σήμερα συνοδεύει τον αρχηγό της ΝΔ σε αποστολές του εξωτερικού ως διπλωματικός σύμβουλος.

Β΄ Αθήνας

Στη δύσκολη δεύτερη περιφέρεια της Αττικής, ενδέχεται να κατέλθει ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, καθώς και η εγκυμονούσα τέως αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Συγγρού, Βασιλική Τζότζολα. Στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθήνας φαίνεται πως υπάρχει μια θέση για τη δημοσιογράφο Άννα Καραμανλή ενώ ακούγονται έντονα και τα ονόματα των Δημήτρη Κούκη και Δέσποινας Μπακάλη.

Περιφέρεια Αττικής

Βέβαιη θεωρείται η στελέχωση του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου από τον πρώην Γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος, Πάνο Λειβαδά ενώ και το όνομα του άλλοτε προέδρου του ΟΣΚ, Στέφανου Αγιάσογλου, θεωρείται εδώ και καιρό «κλειδωμένο».

Στον Πειραιά, οι ψηφοφόροι της παράταξης θα συναντήσουν οπωσδήποτε μεταξύ των υποψηφίων, τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο που θα κατέβει στην Α΄ Πειραιώς καθώς και τον επί χρόνια στενό προσωπικό φίλο του αρχηγού της ΝΔ, δικηγόρο, Φαήλο Κρανιδιώτη, που θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών στη Β΄ Πειραιώς.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί πάντως να «ντύσει» τα ψηφοδέλτια όλης της χώρας με αρκετούς ανθρώπους του περιβάλλοντός και της επιρροής του.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, επί παραδείγματι, μια θέση στα βουλευτικά έδρανα θα διεκδικήσουν ο επιχειρηματίας Στράτος Σιμόπουλος, φίλος του Αντώνη Σαμαρά που παραιτήθηκε πρόσφατα από την κομματική του ιδιότητα, και ο πρώην περιφερειάρχης Δημήτρης Πανοζάχος.

Στην Φλώρινα, ο πρώην περιφερειάρχης, Σωτήρης Βόσδου. Στον Έβρο θα είναι υποψήφιος ο Άκης Γεροντόπουλος, επίσης στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. Στην Πιερία, στενή σχέση με τον αρχηγό της παράταξ

Keywords
Τυχαία Θέματα