Με ποιο διακύβευμα θα πάνε στις εκλογές;

Ποιες από τις απάνθρωπες απαιτήσεις των δανειστών είναι διατεθειμένοι να μπλοκάρουν οι Έλληνες πολιτικοί; Τι μπορούν να υποσχεθούν στον ελληνικό…

Του Κώστα Τσιτούνα

Η χώρα έφτασε στο σημείο μηδέν και ήρθε η ώρα να ειπωθούν αλήθειες.

Με ποιο διακύβευμα θα πάνε τα κόμματα στις εκλογές; Ποια επιχειρήματα θα παραθέσουν για να διεκδικήσουν την εξουσία.

Άγνωστο. Κανείς δεν απαντά ευθέως.

Το μόνο σίγουρο μετά από έξι χρόνια ύφεσης και τέσσερα χρόνια μνημονίων είναι πως η χώρα παραμένει μη παραγωγική και πλήρως εξαρτώμενη από τα χρήματα των δανειστών.

Την ίδια ώρα, σε επίπεδο

πολιτικής αντιπαράθεσης, είναι βέβαιον ότι επιχειρείται αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης σε άλλα ζητήματα, που ουδεμία σχέση έχουν με την επιβίωση του λαού.

Κατά περίεργο τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι το πρόβλημα της χώρας είναι η συμφωνία με τους δανειστές και πως αν δεν «κλείσει» η συμφωνία, η χώρα είναι περίπου ξεγραμμένη.

Και το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι το ακόλουθο: Οι θυσίες του λαού τι απέγιναν;

Οι συνεχείς περικοπές, η εσωτερική υποτίμηση και συντεταγμένη χρεοκοπία στα οποία υπέβαλλαν τον τόπο τι ακριβώς απέτρεψαν; Μετά από τόσες προσπάθειες και τόσες θυσίες, μας ομολογούν ότι είμαστε ακόμα στο μηδέν.

Συνεπώς όλα αυτά που έλεγε ο κ. Σαμαράς και οι συν αυτώ περί πλεονασμάτων και περί μαζέματος της οικονομίας ήταν έπεα πτερόεντα. Λόγια του αέρα.

Για τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο ακόμα και τώρα που οι πολίτες «ψυχορραγούν» κάτω από τα όρια της απόλυτης φτώχειας, το διακύβευμα δεν είναι η ανθρωπιστική κρίση, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η ανεργία, οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, η ανυπαρξία επενδύσεων.

Για όλους αυτούς που διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου και των επόμενων γενεών το πρόβλημα είναι αν θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές.

Δεν έχουν καμία διάθεση να μπλοκάρουν τίποτα απολύτως! Χωρίς κανένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ύφεσης μάχονται με νύχια και με δόντια να κλείσει η συμφωνία και να εξακολουθούν οι ξένοι να διαμορφώνουν την δημοσιονομική πολιτική της χώρας.

Συνεπώς το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας δεν ενδιαφέρεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να μας πουν επακριβώς ποια από τα αιτήματα των δανειστών θα αποκρούσουν, ποια δικά τους αιτήματα θα επιβάλλουν στους δανειστές και πόσα χρόνια θα χρειαστεί ο τόπος να σταθεί στα «πόδια» του.

Το βασικό ερώτημα που απασχολεί σύσσωμο τον ελληνικό λαό είναι «πότε θα βγούμε από την κρίση; Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης της φτώχειας και της ανέχειας;». Και σ΄ αυτό το ερώτημα πειστική απάντηση δεν φαίνεται να έχει κανένας.

Στον προεκλογικό αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει θέλουμε επιχειρήματα και όχι πυροτεχνήματα περί χρηματισμών.

Δυστυχώς, δεν ξέρουμε τι θα μας πουν τα κόμματα. Ξέρουμε όμως τι θέλει και τι δεν θέλει ο λαός.

Ο λαός δεν θέλει σίγουρα, ψευτοτσαμπουκάδες που δήθεν θα σκίσουν τα μνημόνια με νταούλια και ζουρνάδες, δεν θέλει «μαχαλόμαγκες» που κάνουν απεργίες πείνας με σουβλάκια στο καφενείο, αλλά δεν θέλει ούτε «λαδιάρηδες» πολιτικούς που έχουν «γραμμάτια» σε ξένα χέρια.

Ο λαός θέλει καθαρά χέρια και καθαρά πρόσωπα που δεν τους «κρατάνε» τα ξένα funds από μίζες υποβρυχίων και εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Θέλει νέους ανθρώπους που δεν έπαιρναν χρήματα του «πλυντηρίου» για να ανοίγουν, κατά περιόδους, κόμματα της... πλάκας.

Πολιτικούς που να μπορούν να «ορθώσουν» το ανάστημά τους απέναντι στους δανειστές και να έχουν στην πλάτη τους 10 εκατομμύρια Έλληνες.

Με τέτοιους πολιτικούς άνδρες είναι σίγουρο ότι οι διαπραγματεύσεις θα πετύχουν και η χώρα μας θα καταφέρει να πετύχει την οικονομική της αυτοτέλεια και την εθνικής ανεξαρτησία των επιλογών της.

Σε αντίθετη περίπτωση ο τόπος δεν έχει καμία τύχη...

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Keywords
Τυχαία Θέματα