Μάρδας: Στο ΓΛΚ οι συζητήσεις με του Θεσμούς

Στο ΓΛΚ θα γίνονται όλες οι συζητήσεις μεταξύ θεσμών και των στελεχών των ελληνικών υπουργείων ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης…

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Βήματος τόνισε ότι αυτό που συμφωνήθηκε ότι δεν θα γίνεται είναι αυτό που γινόταν στο πρόσφατο παρελθόν, από τρία άτομα που πήγαιναν σε κάθε υπουργείο.

«Τα τεχνικά κλιμάκια στη χώρα έρχονται εδώ και 15 χρόνια. Δεν είναι το ενοχλητικό το τεχνικό κλιμάκιο που θα έρθει, καθώς έρχονται και μας δίνουν και μια τεχνογνωσία. Το ενοχλητικό

ήταν αυτό που γινόταν προηγουμένως με την τρόικα».

Όσον αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις και τη χρηματοδότηση ανέφερε: «Μια πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουμε, είναι να μπορούμε να πληρώσουμε στο χρόνο που πρέπει τις υποχρεώσεις μας. Μέχρι τώρα, το πράγμα αυτό γίνεται. Όπως ξέρετε, όμως, τρέχουν κάποιες διαπραγματεύσεις που έχουν σχέση με αυτό το ντοσιέ. Δεν είναι δυνατόν, αυτή τη στιγμή, να σας πω ότι υπάρχουν χρήματα μέχρι τότε».

Οσον αφορά τη ρύθμιση για αυτούς που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό ο κ. Μάρδας υπογράμμισε ότι «θα προτείνουμε έναν τρόπο φορολογίας, έτσι ώστε ο συγκεκριμένος κόσμος, αν θέλει, να απαλλαγεί από αυτό το άγχος. Αν δεν θέλει να ακολουθήσει αυτά που θα προτείνουμε, ας κρατήσει έξω τα χρήματα του. Αλλά ένα πράγμα θα σας πω: Σφίγγουν τα λουριά διεθνώς με τις διάφορες «Βασιλείες» (σ.σ.: συμφωνίες) που γίνονται. Σφίγγουν και διεθνώς σε βάρος του μαύρου χρήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα