Μαντούρο: πυρά στις ΗΠΑ προς εσωτερική κατανάλωση

Με το βλέμμα στην καταρρέουσα δημοτικότητά του, ο Νικολάς Μαντούρο, μάζεψε τους υποστηρικτές του έναντι του... κοινού εχθρού, των ΗΠΑ,…

Ευθεία επίθεση στην αμερικανική κυβέρνηση αλλά και στον Ισπανό πρώην πρωθυπουργό Αθνάρ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαντούρο, κυρίως προς εσωτερική κατανάλωση, βλέποντας τη δημοτικότητά του να κατρακυλά.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης που διαδέχθηκε πέρυσι τον Ούγκο Τσάβες μάζεψε χιλιάδες οπαδούς του σε μια

μεγάλη συγκέντρωση στο Καράκας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη δρομολογούμενη επιβολή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα προωθεί τροπολογία ώστε να μη χορηγείται βίζα και να παγώσουν οι καταθέσεις αξιωματούχων της Βενεζουέλας που κατηγορούνται για την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, την περασμένη χρονιά. Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία ενέκριναν ήδη την επιβολή του μέτρου.

Ευκαιρίας δοθείσης κι αφού έστρεψε τα πυρά του στον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι που ζήτησε την αποφυλάκιση κρατουμένου αντιπάλου του, ο Βενεζολάνος πρόεδρος αναφέρθηκε στον Χοσέ Μαρία Αθνάρ, αποκαλώντας τον «δολοφόνο». «Τα χέρια του είναι βαμμένα με αίμα», είπε ο Μαντούρο αναφερόμενος στη στήριξη που παρείχε η ισπανική κυβέρνηση στην υπό αμερικανική διοίκηση επέμβαση στο Ιράκ το 2003.

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑ


(Πηγή: Reuters, Guardian)

Keywords
Τυχαία Θέματα