Μανιτάκης: Δεν θα κάνουμε καμία ανθρωποθυσία

Την απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων επιβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

«Η υποχρέωση για 15.000 απολύσεις υπήρχε στο μνημόνιο από το 2011» τόνισε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, ενώ μέχρι τώρα έτσι όπως διατυπώνονταν, ίσως αφηνόταν να εννοηθεί «ότι θα μπορούσαν να γίνουν αθρόες, οριζόντιες, αυθαίρετες απολύσεις», τώρα αυτό που μπήκε στο

μνημόνιο, ήταν ότι «αυτές οι αναγκαστικές αποχωρήσεις πρέπει να προέρχονται από ορισμένες πηγές, να ακολουθούν κάποιους κανόνες και κάποιες διαδικασίες και να εξυπηρετούν κάποιο σκοπό και κυρίως να γίνονται μετά από μελέτες και από αξιολόγηση».

Ερωτηθείς, γιατί την απόφαση για τις μειώσεις υπαλλήλων δεν την ανακοίνωσε ο ίδιος, αλλά οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και το ανέλαβε ο κ. Σαμαράς, είπε ότι «έγινε μια συλλογική συζήτηση» η οποία δείχνει ότι υπάρχει μια συλλογική πολιτική ευθύνη και ότι εν πάση περιπτώσει αυτό σημαίνει τρικομματική κυβέρνηση.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η απόφαση για την κατάργηση ή τη συγχώνευση ενός Οργανισμού είναι αρμοδιότητα του κάθε Υπουργείου στο οποίο υπάγεται ο φορέας συμπληρώνοντας ότι πάρα πολλοί οργανισμοί, ιδίως του ιδιωτικού δικαίου, που έγιναν πρόσφατα ή παλαιότερα, έχουν γίνει με κριτήρια πελατειακά.

Όπως είπε «θα αρχίσουμε απ' τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά επαναλαμβάνω θα γίνει μια αξιολόγηση της σκοπιμότητάς τους ή όχι».

«Δε θα κάνουμε καμιά ανθρωποθυσία, και δικαστήρια, δόξα τω Θεώ, έχουμε στον τόπο αυτό και κράτος δικαίου έχουμε και είμαστε αποφασισμένοι φυσικά να μην κάνουμε καμιά αυθαιρεσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα