Μαλαισία: Ένταση μεταξύ αξιωματούχων και συγγενών των αγνοουμένων

Συγγενείς Κινέζων επιβατών του εξαφανισμένου Μπόινγκ της εταιρείας Malaysia Airlines άφησαν και πάλι να εκδηλωθεί η οργή τους συναντώντας σήμερα στο Πεκίνο μαλαισιανούς εκπροσώπους και αστυνομικοί χρειάσθηκε να επέμβουν για να μην υπάρξουν σοβαρά επεισόδια.

Σκηνές με δάκρυα και ύβρεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης σ' ένα ξενοδοχείο της κινεζικής πρωτεύουσας, καθώς οι κινεζικές οικογένειες είναι σε μεγάλο βαθμό πεισμένες πως η Κουάλα Λουμπούρ τους κρύβει εξαρχής πληροφορίες.

"Κυβέρνηση της Μαλαισίας, πείτε την αλήθεια! Και δώστε μας πίσω τους δικούς μας!", φώναζαν οι συγγενείς.

μαλαισιανή κυβέρνηση μας εξαπατά, δεν τολμάει να μας αντιμετωπίσει, η μαλαισιανή κυβέρνηση είναι ο χειρότερος των δολοφόνων", έλεγαν, έστω κι αν τίποτε δεν έχει αποκαλυφθεί που να στηρίζει το σενάριο μιας πολιτικής "συνωμοσίας" για να εξηγηθεί η εξαφάνιση του επιβατικού αεροπλάνου.

"Δεν αντέχουμε άλλο! Μας προτείνουν μόνο χρήματα για αποζημίωση για να φύγουμε, αλλά εμείς χάνουμε την οικογένειά μας", είπε μια γυναίκα. "Εδώ είμαστε στην Κίνα! Θα συνεχίσουμε να περιμένουμε και δεν θα φύγουμε!"

Απειλούμενοι από τους Κινέζους που βρίσκονταν στην αίθουσα, οι μαλαισιανοί αξιωματούχοι εγκατέλειψαν βιαστικά το βήμα ενώ αστυνομικοί παρεμβλήθηκαν για να τους προστατεύσουν.

Υπήρχαν 153 Κινέζοι ανάμεσα στους 239 επιβαίνοντες στο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines με προορισμό το Πεκίνο, το οποίο εξαφανίσθηκε στις 8 Μαρτίου από τα ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας, μία ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ.

Οι έρευνες μπήκαν σήμερα στην τρίτη εβδομάδα. Αξιωματούχοι λένε πως ετοιμάζονται για έρευνες "μακράς διάρκειας". Συμμετέχουν σ' αυτές 25 χώρες και ως τώρα δεν έχουν οδηγήσει παρά σε απογοητεύσεις και νέα ερωτήματα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο παροχής υποθαλάσσιου εξοπλισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα