Μ. Γιαννάκου: Χωρίς ανάπτυξη, οι Έλληνες θα πεθάνουν

Στην ανάγκη για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα αναφέρθηκε η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αντικείμενο συζήτησης την προετοιμασία του Εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η κ. Γιαννάκου διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ωστόσο ζήτησε να σταματήσουν οι λεκτικές προσβολές, ιδίως της γερμανικής πλευράς και προειδοποίησε ότι χωρίς ανάπτυξη, θα πεθάνει όχι μόνον η ελπίδα, αλλά και οι

Έλληνες.

«Το Εαρινό Συμβούλιο ως θεσμός αφορά στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση. Πρέπει όμως να κάνουμε ως Ευρωπαίοι και την αυτοκριτική μας καθώς σήμερα υπάρχουν 23 εκατομμύρια ανέργων στην Ευρώπη», τόνισε η κ. Γιαννάκου.

Όχι σε προσβολές στους λαούς

Επίσης, η ευρωβουλευτής ευχαρίστησε μεν τους εταίρους για τη βοήθειά τους, ωστόσο ζήτησε να σταματήσουν οι λεκτικές προσβολές εις βάρος της χώρας μας.

«Το λεκτικό των ηγετών της Ευρώπης δεν πρέπει να είναι προσβλητικό προς τους λαούς. Ιδιαίτερα απευθύνομαι προς τη γερμανική πλευρά που έχει την ιστορία και τη δυνατότητα να αντιληφθεί για τι μιλώ. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε προσβλητικά, καθώς είμαστε εταίροι και στις δυσκολίες πρέπει να βοηθηθούν εκείνοι που υποφέρουν», τόνισε.

«Θα πεθάνουν και οι Έλληνες»

Παράλληλα, η κ. Γιαννάκου αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν μέτρα ανάπτυξης για την Ελλάδα, ενώ ζήτησε πίστη και στήριξη απ' όλους τους εταίρους μας.

«Διαφορετικά, θα πεθάνουν όχι μόνο οι ελπίδες αλλά και οι Έλληνες», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα