Λιλλήκας: «Θα διορίσω νέους ανθρώπους σε όλα τα θεσμικά όργανα»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε σήμερα ότι «εάν οι πολίτες, μαζί με τους νέους" τον τιμήσουν με την ψήφο τους και τον αναδείξουν στο ύπατο αξίωμα, "στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και σε όλα τα θεσμικά όργανα του κράτους, θα διοριστούν νέοι άνθρωποι".

«Δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε αναχρονιστικές πρακτικές με κομματικές λίστες ή στην ανακύκλωση γνωστών πρόσωπων», είπε ο κ. Λιλλήκας, ύστερα από συνάντηση με την "Πρωτοβουλία Νέων για το Μέλλον μας".

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι «στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν θα

υπάρχουν ανώτατα κομματικά στελέχη από κανένα κόμμα» και κάλεσε τον υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη «να αναλάβει παρόμοια δέσμευση».

Ανέφερε ότι «οι συνταγές του παρελθόντος έχουν δοκιμαστεί και στη δεκαετία του 1993 – 2003" και "μας οδήγησαν στο σχέδιο Ανάν και σε δημοσιονομικά ελλείμματα της τάξης του 6,6%», ενώ σε σχέση με τους νέους είπε ότι «δεν θέλουμε τους νέους να είναι αφισοκολλητές ή χειροκροτητές, αλλά να είναι ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες, με κριτικό πνεύμα και να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής».

πηγη ΣΙΓΜΑ

.

Keywords
Τυχαία Θέματα