Λ. Παπαδήμος: «Οι νόμοι δεν αρκούν»

Για την ανάγκη να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες όλων των οργάνων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε στα θέματα που είχε να εξετάσει το υπουργικό συμβούλιο, που χωρίζονται σε τρεις ενότητες, δηλαδή στην ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος, στην ενσωμάτωση της

οδηγίας για την παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων και στην τρίτη ενότητα, που αφορά ρυθμίσεις σε θέματα αρμοδιότητας επίσης του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Παπαδήμος συνεχάρη τον υπουργό Περιβάλλοντος.

«Όλοι συμφωνούμε ότι το νομοσχέδιο που αφορά την «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος» και το πλαίσιο «Παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων» είναι ιδιαίτερα σημαντικό κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, πράγμα που θα συμβάλει τόσο στην ενίσχυση της οικολογικής δραστηριότητας όσο και στην ανάπτυξη πόρων», ανέφερε.

Ωστόσο, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι «οι νόμοι δεν αρκούν. Αποτελούν ένα αναγκαίο πρώτο βήμα, ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα, που να εγγυώνται την εφαρμογή τους». Για να συμβεί κάτι τέτοιο, προσέθεσε, απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση, που θα έχουν όμως διασαφηνισμένη οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα