Κύπρος: Τελέστηκε μνημόσυνο για τους ήρωες του πραξικοπήματος

Τη μνήμη εκείνων που έπεσαν ηρωικά την αποφράδα ημέρα της 15ης Ιουλίου 1974, υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τη νομιμότητα, τίμησε σήμερα η πολιτική, πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία του τόπου.

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία, τελέστηκε το πρωί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, το επίσημο μνημόσυνο των ηρώων που αντιστάθηκαν

στο προδοτικό πραξικόπημα. Του μνημοσύνου προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

Στο μνημόσυνο παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, εκ μέρους του ΚΣ ΕΔΕΚ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας των Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο τέως Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, η ηγεσία της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς και συγγενείς των πεσόντων.

Ακολούθησε τρισάγιο που τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο στους τάφους των πεσόντων στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και κατάθεση στεφάνων από τους παρευρισκόμενους, σύμφωνα με το icyprus.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα