Κύπρος-Κατεχόμενα: Δεν συμφωνούν για κείμενο κοινής διακήρυξης

Την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων όσον αφορά στο περιεχόμενο της Κοινής Διακήρυξης, οι οποίες πρέπει να γεφυρωθούν, διαπιστώνουν τα ε/κ και τ/κ κόμματα.

Αυτό δήλωσε η Πρέσβειρα της Σλοβακίας Οξάνα Τόμοβα, διαβάζοντας το κοινό ανακοινωθέν των κομμάτων, στο Λήδρα Πάλας, σήμερα, μετά από συνάντηση που διήρκεσε λίγο παραπάνω από τρεις ώρες.

Οι ηγέτες και οι εκπρόσωποι των ε/κ και τ/κ κομμάτων, ανέφερε η κ. Τόμοβα, «αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα του τι θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στην Κοινή Διακήρυξη και πώς πρέπει να ενεργήσουν τα κόμματα για να διατηρήσουν υγιείς και βιώσιμες διαπραγματεύσεις,

έτσι ώστε να επιτευχθεί σύντομα μια συνολική λύση του κυπριακού προβλήματος, όπως προτάθηκε από το φιλοξενών κόμμα Ενωμένη Κύπρος».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πρόσθεσε, τα πολιτικά κόμματα, «αντιλήφθηκαν ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, οι οποίες πρέπει να γεφυρωθούν για να αναπτυχθεί κοινή αντίληψη».

Η Πρέσβειρα της Σλοβακίας συνέχισε καλώντας εκ μέρους των κομμάτων «τους δύο ηγέτες να συμφωνήσουν μια Κοινή Διακήρυξη και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό».

Η επόμενη τακτική συνάντηση των ε/κ και τ/κ κομμάτων στο Λήδρα Πάλας θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2014, είπε τέλος.

ΠΗΓΗ Ikypros.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστασιάδης: Σε αδιέξοδο το Κυπριακό λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας

Keywords
Τυχαία Θέματα