Κροατία: Ψηφίζουν για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου

Οι Κροάτες προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν σχετικά με μια αναθεώρηση του Συντάγματος που αποσκοπεί στο να εμποδίσει την τέλεση γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, σε ένα δημοψήφισμα, την διεξαγωγή του οποίου ζήτησαν συντηρητικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και καταδικάστηκε έντονα από υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι οδηγεί σε διακρίσεις.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα αν ο γάμος θα πρέπει να καθορίζεται από το Σύνταγμα

ως «η ένωση ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα» στην χώρα αυτή των 4,2 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία έγινε πρόσφατα μέλος της ΕΕ και στην οποία η Καθολική Εκκλησία, η οποία προσέφερε την πλήρη υποστήριξή της στην διοργάνωση αυτού του δημοψηφίσματος, διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08:00 ώρα Ελλάδος και θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 20:00 ώρα Ελλάδος. Τα πρώτα μερικά αποτελέσματα αναμένονται αργά σήμερα το βράδυ.

Το δημοψήφισμα αυτό θα είναι έγκυρο ασχέτως ποσοστού συμμετοχής.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, το 68% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι θέλει να ψηφίσει «ναι» στο σημερινό δημοψήφισμα και το 27% «όχι».

Ο πρόεδρος Ίβο Γιοσίποβιτς κάλεσε το έθνος να ψηφίσει «όχι», σημειώνοντας ότι διαφορετικά οι Κροάτες θα δείξουν ότι «δεν είναι έτοιμοι να αποδεχθούν την διαφορετικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα